Grethe Hestbech stopper i byrådet. Foto: Struer Kommune
Grethe Hestbech stopper i byrådet. Foto: Struer Kommune
22.04.2020 kl. 12.33

Coronaramt udvalgsformand siger farvel til byrådet

Byrådsmedlem i Struer, Grethe Hestbech (SF), er indlagt på sygehuset med corona. Sygdommen får hende til at stoppe byrådsarbejdet.
tekst Martin S. Poulsen

Onsdag fyldte byrådsmedlem Grethe Hestbech (SF) 78 år, men fødselsdagen blev ikke fejret derhjemme.

I stedet måtte hun fejre dagen på Herning Sygehus, hvor hun er blevet indlagt, efter hun er blevet syg af coronavirus.

Sygdommen har fået Grethe Hestbech til at sige farvel til sin plads i Struer Byråd efter næsten tre årtier.

– Jeg havde besluttet mig for at stoppe inden det her med corona, for udvalget fortjener en fast formand, siger Grethe Hestbech til Struer Dagblad.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem arbejder fra Tyrkiet på tredje måned: DF vil kræve stedfortræder indkaldt

Grethe Hestbech har gennem de seneste fire måneder været sygemeldt, men hun nåede lige at vende tilbage til arbejdet, inden hun blev ramt af corona

Hun siger farvel til sin post som formand for kommunens social, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalg samt sin plads som medlem af økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget. Hun siger også farvel til posten som formand for SF Struer.

Det bliver formentlig partifællen Anne Kirstine Børge Petersen, der overtager posten som formand for social, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalg.

– Byrådsgruppen indsender en indstilling til byrådet om, at jeg skal overtage formandsposten. Det tager byrådet stilling til på tirsdag i næste uge, fortæller Anne Kirstine Børge Petersen til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

LÆS OGSÅ Partihop: LA findes ikke mere på Københavns Rådhus

Hun er allerede indtrådt som ny formand for SF i Struer. Anne Kirstine Børge Petersen er nuværende medlem af kommunens børne- og uddannelsudvalg, men det arbejde vælger hun at stoppe med.

– Jeg kan ikke gabe over det hele, så vi har valgt at indstille, at Hanne Jakobsen (SF) overtager mit arbejde i udvalget. Det skal byrådet tage stlling til på tirsdag, hvor der også bliver taget stilling til, om Hanne skal overtage Grethes plads i byrådet. Hanne har været vikar for Grethe de foregående fire måneder, og det har arbejde har Hanne klaret godt, fortæller Anne Kirstine Børge Petersen. masp@kl.dk 

Emneord
Navne, Byråd, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Coronaramt udvalgsformand siger farvel til byrådet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger