Foto: Nadia Fryd/Finansministeriet
Foto: Nadia Fryd/Finansministeriet
21.04.2020 kl. 11.47

Venstre kræver en ekstra milliard til kommunerne

Venstre vil give kommunerne en ekstra milliard i den kommende udligningsreform.
tekst Frederik Overby Vinding

Den kommende udligningsreform skal tilføres en ekstra milliard, hvis det står til Venstre. Forhandlingerne er blevet sat på pause på grund af corona-krisen, men skal snart genoptages, hvis reformen skal nå at behandles inden Folketinget går på sommerferie.

Venstres krav udspringer af regeringens plan om at ændre det såkaldte beskæftigelsestilskud. Det fordeler cirka 10 milliarder mellem kommunerne årligt, og netop den milliardmanøvre har hidtil alene været styret af antallet af arbejdsløse. En kommune med få ledige måtte betale. En kommune med mange ledige fik i stedet penge på den konto.

Det skriver Jyllands-Posten.

Regeringen vil ændre tilskuddet, så det ikke kun bliver givet på baggrund af arbejdsløse, men også en lang række andre kriterier – blandt andet ældre eller udsatte borgere.

LÆS OGSÅ Kommunerne får skattesmæk på 126 millioner

– Der er en række områder, hvor forudsætningerne for en reform fuldstændig har forandret sig. Hvis man alene gennemfører regeringens omlægning af beskæftigelsestilskuddet, vil det betyde, at nogle kommuner vil blive tvunget ud i mærkbare besparelser, der vil gå ud over velfærden for borgerne. Derfor er der behov for at tilføre flere penge til kommunerne, siger Sophie Løhde (V) til Jyllands-Posten. frov@kl.dk

Emneord
Udligning, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre kræver en ekstra milliard til kommunerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger