Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.04.2020 kl. 09.29

Kinesisk gave til København: Donerer værnemidler til kommunalt ansatte

Københavns Kommune har modtaget et stort parti ansigtsmasker som en donation fra kinesiske restauratører i Danmark.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København har modtaget et stort parti FFP2-masker i donation fra en sammenslutning af 108 kinesiske restauratører i Danmark. Initiativtagerne har indsamlet knap 300.000 kroner og indkøbt 66.000 masker, som netop er ankommet fra Kina.

Maskerne bliver nu distribueret til kommunens plejehjem og hjemmepleje.

– Det er i den grad udtryk for samfundssind, at de mindre erhverv på den her måde går sammen og støtter os i arbejdet med at forhindre coronasmitte blandt nogle af vores mest udsatte medborgere. Jeg er rigtig glad for donationen og siger tak på vegne af de ældre og vores medarbejdere i København, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF) i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune har oplevet, at det er svært at købe værnemidler, og det fik Heidi Wang, medlem af borgerrepræsentationen for Liberal Alliance, til at reagere. Hun kontaktede sit netværk, og deriblandt er Peter Chou Lin, som er talsmand for de 108 restauratører. Han satte derefter gang i en indsamling.

LÆS OGSÅ Otte borgmestre vil have ny epidemistyrelse til Frederikssund

– Først og fremmest ved vi, at mange bliver smittet her i Danmark, og da vi hører, at man mangler værnemidler her i København, så beslutter vi at lave en indsamling via den kinesiske version af Facebook. Vi skal passe på hinanden her i Danmark, og vi er en del af Danmark. Sygeplejersker og sosu’er redder liv, men de skal ikke selv risikere deres liv bare ved at passe deres job, siger han. frov@kl.dk

Emneord
COVID19, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kinesisk gave til København: Donerer værnemidler til kommunalt ansatte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger