Foto: Maria Fonfara/Svendborg Kommune
Foto: Maria Fonfara/Svendborg Kommune
20.04.2020 kl. 11.20

Borgmester afviser at bruge julegaver som del af hjælpepakke

Svendborgs borgmester mener, det er en skidt signalværdi at give offentlige ansatte julegaver, selvom det er for at støtte detailhandlen.

Alle 4.500 ansatte i Svendborg Kommune skal til jul have et gavekort til de lokale butikker, restauranter, cafeer eller spillesteder.

Sådan lyder et forslag fra Venstre og De Konservative i Svendborg som en del af en lokal hjælpepakke til det trængte erhvervsliv, men hvis det står til borgmester Bo Hansen (S), skal der ikke ligge gaver fra kommunen under de sydfynske juletræer.

– Der har været nogle ansatte, for eksempel i vores ældreområde, som har arbejdet stenhårdt i lang tid, og som godt kunne fortjene en gave. Men vi har også haft nogle ansatte, som ikke har kunnet passe deres job, og derfor har haft fri, og jeg synes, det er et skidt signal at give dem en gave, samtidig med der er andre i samfundet, der mister deres job, siger Bo Hansen til Fyns Amts Avis.

Kommunale gaver

Svendborg Kommune har for flere år siden afskaffet julegaver til medarbejderne, men på landsplan har der faktisk været en lille stigning i mængden af kommuner, der giver gaver.

LÆS OGSÅ Regeringen kræver konsulentbesparelser og effektiviseringer

Flere kommuner er nemlig kommet i gavehumør i løbet af de seneste fem år. Det viser en rundspørge, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner gennemførte i november 2019 blandt landets 98 kommunale HR- og personalechefer.

Her svarer 69 procent, at alle eller nogle medarbejdere får julegaver. I en lignende rundspørge, som vi gennemførte i 2014, var tallet 61 procent.

En af de kommuner, der har holdt fast i gaverne til medarbejderne, er Hørsholm.

– Det er en naturlig ting for os, at vi i juletiden siger medarbejderne tak for indsatsen. Julegaven er en anerkendelse til dem, der er tæt på borgerne, og som løber stærkt i det daglige, sagde borgmester Morten Slotved (K) i november. frov@kl.dk

LÆS OGSÅ Coronakroner, anlægsloft og demografi: I dag begynder økonomiforhandlingerne
Emneord
COVID19, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester afviser at bruge julegaver som del af hjælpepakke Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger