Ruben Kidde (R) skal midlertidigt i Folketinget. Foto: Frederiksberg Kommune
Ruben Kidde (R) skal midlertidigt i Folketinget. Foto: Frederiksberg Kommune
16.04.2020 kl. 10.37

Byrådsmedlem skal afløse stress-syg Auken

Det radikale byrådsmedlem i Frederiksberg, Ruben Kidde, skal afløse Ida Auken i Folketinget, efter hun er blevet sygemeldt med stress.

Frederiksberg Kommunalbestyrelse får endnu et medlem af Folketinget i dag, når Ruben Kidde (R) indtræder som afløser for Ida Auken (R), der har søgt om orlov, fordi hun er blevet ramt af stress. Det skriver Ruben Kidde på sin facebookside.

– I morgen sætter jeg mine kragetæer på grundloven, og indtræder som midlertidigt medlem af Folketinget som stedfortræder for Ida Auken, som har søgt orlov. Det sker på en rigtig ærgerlig baggrund, idet Ida – som har arbejdet solen sort for vælgere, parti og klima – er blevet ramt af stress og har brug for en pause. Jeg har ønsket Ida rigtig god bedring og vil passe godt på hendes kontor, indtil hun vender tilbage, skriver Ruben Kidde.

Den 33-årige suppleant arbejder til hverdag som public affairs-konsulent i interesseorganisationen Dansk Energi. Han blev valgt ind i byrådet i Frederiksberg første gang ved valget i 2017. Nu skal han så passe et nyt hverv på Christiansborg.

– Jeg overtager Idas ordførerskaber, det vil sige opgaven som klima-, energi- og forsyningsordfører samt it-, tele- og teknologiordfører.Og det kan jeg slet ikke vente med at komme igang med. Klimaudfordringen er den største politiske opgave i min levetid, og der er ikke plads til, at regeringen tøver på området. Som radikal ordfører anser jeg det derfor som min fornemmeste opgave at kæmpe for, at Danmark får en ambitiøs klimaplan senest til sommer, skriver han.

LÆS OGSÅ Efter intern ballade: Byrådsmedlem trækker sig som folketingskandidat

Ruben Kidde er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet. jki@kl.dk.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem skal afløse stress-syg Auken Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger