Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.04.2020 kl. 10.58

Nu kan også københavnske forældre få penge retur, hvis de passer egne børn

Københavns Kommune har med inspiration fra Gladsaxe besluttet, at forældre, der passer børn derhjemme, kan få egenbetalingen tilbage. Det skal sikre, at der er plads nok i institutionerne.

De københavnske daginstitutioner åbner i denne uge, men det kan blive svært at få plads til alle børnene og leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Derfor – og med inspiration fra Gladsaxe – har budgetpartierne i Københavns Borgerrepræsentation besluttet at give forældre mulighed for at få refunderet egenbetalingen, hvis de passer deres børn derhjemme. Det skriver børne- og ungdomsforvaltningen i en pressemeddelelse.

– Der er stadig mange forældre, der er hjemsendt, og derfor vil det være en stor hjælp, hvis flere af dem, der kan, holder deres børn hjemme lidt endnu. Derfor er vi nu også enige om at lave en model, hvor man ikke skal betale for pasningen, hvis man holder sine børn hjemme. Derudover arbejder vi målrettet på at få mere plads, og ikke mindst mere pædagogisk personale. Det er en stor udfordring, og derfor er jeg glad for det gode samarbejde i Børne- og Ungdomsudvalget, siger Jesper Chistensen (S), der er børne- og ungdomsborgmester i København.

Normalt kan forældre kun i særlige tilfælde udmelde deres børn midlertidigt, spare egenbetaling og være sikre på at barnet kan vende tilbage til den samme institution efter "orloven". Men nu har København og Galdsaxe altså lempet reglerne.

LÆS OGSÅ Hvert tredje barn var ikke i dagtilbud

I København åbner 124 dagtilbud i dag onsdag og 113 yderligere i morgen torsdag, men der vil ikke være plads til så mange børn som normalt, fordi der skal være dobbelt så mange kvadratmeter per barn som normalt.

– De sundhedsfaglige retningslinjer stiller nye krav om plads, og det betyder selvfølgelig, at der ikke er 100 procent kapacitet fra hverken onsdag eller torsdag. Mange steder er der heldigvis plads til de børn, der kommer, og så er der andre steder, hvor vi skal være mere kreative og inddrage nye lokale og udearealer – det arbejder vi benhårdt på. Der bliver time for time fundet pladser, og det vil efter alt at dømme være få institutioner med forældre, der ikke kan få opfyldt deres behov for pasning, siger Jesper Christensen.

For at skaffe mere plads har København blandt andet lånt lokaler hos Københavns Professionshøjskole i Carlsbergbyen på Vesterbro i København. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nu kan også københavnske forældre få penge retur, hvis de passer egne børn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger