Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.04.2020 kl. 15.19

Aarhus sætter penge af til coronakoncerter på plejehjem

Aarhus har oprettet to puljer, som kunstnere kan søge til projekter, der skaber livsglæde og sundhedsmæssige forbedringer.

Corona-krisen kradser og ikke mindst på landets plejehjem, hvor beboerne må undvære besøg, kys og kram fra pårørende. Det vil Aarhus Kommune nu forsøge at hjælpe på ved at afsætte penge til projekter, der kan øge livsglæden på byens plejehjem og også støtte det lokale kulturliv. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Rådmand for sundhed og omsorg, Jette Skive (DF), fortæller, at der allerede er afholdt næsten 50 koncerter for plejehjemsbeboere i kommunen.

– Det er fortrinsvis frivillige kræfter og musikere fra kulturinstitutioner i Aarhus, og kæmpe tak for det. Koncerterne har skabt glæde hos mange beboere i en tid, hvor det kan være svært at forstå, at ens pårørende ikke må komme på besøg, siger Jette Skive og fortsætter:

– Med to nye puljer giver vi en håndsrækning også til et trængt kulturliv. De kreative kræfter kommer i spil, og vi vil forhåbentlig se mange nytænkende forslag. Vi vil fortsætte de udendørs aktiviteter hen over sommeren og forhåbentlig se nye ideer til, hvordan beboerne på plejehjem kan holde sig fysisk og mentalt i gang, siger Jette Skive.

LÆS OGSÅ Aktuelt
FOR ABONNENTER

Kommunen har afsat i alt 200.000 kroner i to forskellige puljer, hvor den ene under overskriften kunst og livsglæde er målrettet kunstnere, der kan skabe livsglæde blandt plejehjemsbeboere ved at opføre vindueskoncerter eller på anden vis udføre noget kunst uden for plejehjemmene, som beboerne kan følge med i skabelsen af.

Den anden pulje er sat til kunstnere, som med nytænkende og innovative indsatser kan øge øge sundheden hos mennesker med demens eller øge den mentale sundhed hos plejehjemsbeboere. Aktiviteten skal høre under kategorierne musik, dans, teater, billedkunst eller litteratur.

Du kan læse mere om puljerne på Aarhus Kommunes hjemmeside. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus sætter penge af til coronakoncerter på plejehjem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger