Foto: Frederiksberg Kommune
Foto: Frederiksberg Kommune
07.04.2020 kl. 13.23

Jan E.: Regeringen tørrer ansvaret for genåbning af på kommunerne

Venstres rådmand på Frederiksberg, Jan E. Jørgensen, mener, regeringen selv skulle have påtaget sig ansvaret for genåbningen af børnehaver og vuggestuer.

Regeringen gør sig skyldig i ”klassisk ansvarsfralæggelse”, når den lader kommunerne afgøre, hvornår det er forsvarligt at genåbne vuggestuer og børnehaver. 

Det mener i hvert fald rådmand på Frederiksberg og folketingsmedlem Jan E. Jørgensen (V).

– Det er fint nok, at regeringen ikke kommer med en one size fits all-model og trækker den ned over kommunerne. Men regeringen burde selv have påtaget sig ansvaret ved at sige, at den beslutter, at dagtilbuddene åbner på onsdag – i stedet for at lade det være op til os i kommunerne, siger han.

Regeringen lægger op til, at I skal lytte til eksperterne. Er det ikke meget fornuftigt?

LÆS OGSÅ Borgmester: Hellere bruge en dag for meget end en for lidt

– Jo, men hvilke eksperter? Vi har ikke så tung sundhedsfaglig ekspertise til stede ude i kommunerne. Hvis det viser sig, at smittespredningen går amok i vuggestuerne, kan regeringen efterfølgende sige, at kommunerne ikke har været opgaven voksen, siger Jan E. Jørgensen og fortsætter:

– Hvis vi ikke fandt det forsvarligt at åbne institutionerne, ville vi reelt ikke kunne nå at træffe beslutning om det. Det er påske i overmorgen. Man kan ikke nå at indkalde til et kommunalbestyrelsesmøde, så i praksis ville det blive en borgmesterbeslutning, siger han.

Ville du stemme imod en åbning, hvis du fik muligheden?

– Det ved jeg ikke. Jeg synes, beslutningsgrundlaget er meget uklart. Hvad hvis personalet bliver syge, er det så kommunens ansvar? Det rigtigste havde været, hvis regeringen påtog sig ansvaret og vejledte kommunerne om det praktiske.

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har forelagt kritikken for Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen (S), men han har ikke ønsket at kommentere. 

mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Jan E.: Regeringen tørrer ansvaret for genåbning af på kommunerne Felter med * skal udfyldes
 
Af: Daniel Thillerup
Den 07.04.2020 kl. 18:12

havde økonomien ikke været vigtigere ?

svar på: Jan E.: Regeringen tørrer ansvaret for genåbning af på kommunerne

Hvorfor ikke genåbne erhvervslivet, i forhold til at få gang i øknomien med klare retningslinjer og forbehold til i forhold til med hvad de må gøre .

Jeg savner lydighed og præcision jeg føler ikke Danmark er blevet klogere efter statsministerens pressemøde igår

Er børn ikke i større risiko for at blive smittede ?, det er vel ikke dem alle der måske lige kan forstå hvad der sker ?.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger