De ældre og udsatte i Fredericia kan blandt andet se frem til tapas i påsken. Foto: Colourbox
De ældre og udsatte i Fredericia kan blandt andet se frem til tapas i påsken. Foto: Colourbox
07.04.2020 kl. 12.23

Fredericia forkæler ældre og udsatte med påskefrokost

Plejehjem og botilbud får leveret påskefrokost, der skal skabe livsglæde og fungere som en økonomisk saltvandsindsprøjtning til byens restaurationer.
tekst Martin S. Poulsen

Der kommer til at blive langt mellem snapsene til landets påskefrokoster.

Statsministeren har opfordret danskerne til at droppe de store påskefrokoster og sammenkomster under coronakrisen, men i Fredericia bliver der alligevel dækket op til påskegilde, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Et enigt byråd har nemlig besluttet at forkæle alle beboere og medarbejdere på kommunens plejehjem, botilbud og byens misbrugscenter med en særlig frokost i løbet af påsken. Derudover får Kirkens Korshær også leveret varm mad, som de kan udlevere i varmestuen. Der leveres frokost til omkring 670 personer i løbet af påskedagene. 

Det bliver hilst velkommen af formand for Fredericia seniorråd, Flemming Larsen.

LÆS OGSÅ Medarbejdere udsat for chikane: Nu siger kommunen fra

– Med påsken for døren kan højtiden føles særlig svær for udsatte, sårbare og ældre borgere, hvor traditioner og besøg af ens kære ikke er muligt. Derfor er dette et dejligt lille lyspunkt i en svær tid.

Den særlige påskehilsen fra byrådet er tænkt som et skulderklap til medarbejderne og skal sprede glæde hos beboerne, men det er også en opbakning til det lokale erhvervsliv. Det er derfor flere forskellige restauranter og spisesteder i Fredericia Kommune, der har fået de 670 frokostbestillinger.

Plejehjemmene, botilbuddene, misbrugscenteret og Kirkens Korshær har selv haft mulighed for at vælge, hvilken type mad, de ønsker og hvilken dag i påsken, det skal leveres. De forskellige lokale restauranter og spisesteder leverer derfor alt fra to-retters menuer med traditionel mad til påskefrokostplatter og tapas. Maden leveres på en måde, så det er let for personalet at håndtere - også med henblik på at undgå smitte med coronavirus.

– Det er et fint initiativ, som jeg er sikker på, beboerne vil sætte stor pris på i denne meget specielle tid, hvor det for flere mennesker med kognitive handicaps er svært at forstå, at vi ikke kan ses og være sammen, som vi plejer. Det er meget fornemt, at der er taget hensyn til stedernes forskellige ønsker til maden, siger Niklas Andersen, der er formand for handicaprådet i Fredericia.

LÆS OGSÅ København på vej med 200 karantæneboliger

I alt 10 forskellige caféer og restaurationer har budt ind på aftalen og skal i påskedagene stå for den ekstra forkælelse for beboere og personalet. masp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fredericia forkæler ældre og udsatte med påskefrokost Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger