Arkivfoto
Arkivfoto
07.04.2020 kl. 17.06

Borgmester: Hellere bruge en dag for meget end en for lidt

Utrygheden skal helst af vejen før skoler og børnehaver åbner, mener Norddjurs' borgmester Jan Petersen (S).

Det er ikke sikkert, at alle skoler og dagtilbud i Norddjurs Kommune er klar til at åbne 15. april, sådan som statsminister Mette Frederiksen (S) lagde op til på et pressemøde mandag aften.

Som statsministeren også sagde, er det nemlig op til den enkelte kommune at vurdere, hvornår, man finder det forsvarligt – og det har borgmester Jan Petersen (S) tænkt sig at bruge den nødvendige tid på, så genåbningen af institutionerne sker på ordentlig vis.

– Jeg mener faktisk, vi skal skynde os langsomt. Jeg bruger hellere en dag for meget end en for lidt, hvis det er det, der gør borgere og medarbejdere trygge. Jeg vil gerne, at den potentielle utryghed bliver fjernet, siger han.

Han forventer, at børne- og ungdomsudvalget på et ekstraordinært møde onsdag vil lægge en ramme om genåbningen af kommunens 22 dagtilbud og seks folkeskoler

LÆS OGSÅ Jan E.: Regeringen tørrer ansvaret for genåbning af på kommunerne

– Der vil være store forskelle på, hvordan vi gør. De fleste steder har vi ganske gode udearealer, men andre steder har vi mindre legepladser, hvor vi lige skal tænke over, hvordan vi håndterer at være ude så meget som muligt, siger Jan Petersen.

Men det bliver ikke helt nemt.

– Det er en stor udfordring, men vores skoler og børnehaver er vant til at kommunikere med forældrene i forvejen. Jeg er imponeret over den kreativitet, vi har set. Skolelærere og børnehavepædagoger er meget kreative og løsningsorienterede. Vi skal bare undgå, at de bliver stressede, siger han.

Han er godt tilfreds med, at regeringen lader det være op til kommunerne præcist hvornår skoler, vuggestuer og børnehaver skal åbne igen – frem for at fastlægge det fra Slotsholmen.

– Det giver os noget fleksibilitet, hvilket jeg sætter stor pris på. Jeg opfatter det også som en anerkendelse af, at vi er mere kompetente end centraladministrationen til at vurdere, hvordan og hvorledes, vi åbner op igen, siger han. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester: Hellere bruge en dag for meget end en for lidt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger