Herning Kommuner støtter blandt andet FC Midtjylland ekstraordinært. Her fra en kamp mod FC København sidste år. Foto: Daniel Stentz/FC Midtjylland
Herning Kommuner støtter blandt andet FC Midtjylland ekstraordinært. Her fra en kamp mod FC København sidste år. Foto: Daniel Stentz/FC Midtjylland
03.04.2020 kl. 12.38

Herning dropper princip: Millioner på vej til lokal elitesport

Herning Kommune står bag en hjælpepakke i form af sponsorater. Det afviger fra kommunens normale praksis i forbindelse med sponsorater.

Elitesportsklubberne FC Midtjylland, HC Midtjylland, Herning-Ikast Håndbold og Herning Blue Fox har det alle økonomisk stramt som følge af coronakrisen, og de har derfor henvendt sig til Herning Kommune og bedt om en hjælpende hånd.

Det får de nu.

Et enigt økonomi- og erhvervsudvalg besluttede på et Skype-møde torsdag eftermiddag at bidrage med næsten to millioner kroner i form af sponsorater til de fire klubber. FC Midtjylland (fodbold) får 1 million kroner, Herning Blue Fox (ishockey) 500.000 kroner, HC Midtjylland (håndbold) 300.000 kroner og Herning-Ikast Håndbold 150.000 kroner. Pengene findes fra budgettet til markedsføring, erhvervsudvikling og administration, fremgår det af mødereferatet.

Her fremgår det også, at kommunen dermed bryder med et princip i denne helt særlige situation.

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

– Normalt sponserer Herning Kommune ikke de professionelle sportsklubber, men leverer gode rammer for klubbernes aktiviteter. I denne ekstraordinære situation lægges der op til at fravige dette princip, ved at tegne sponsorat i de tre professionelle sportsklubber, som er hjemmehørende i Herning Kommune, skriver forvaltningen.

Når der nævnes tre klubber, skyldes det, at Herning-Ikast Håndbold først kom med under den politiske behandling af sagen.

Herning Kommune køber et sponsorprodukt på lige fod med klubbernes øvrige sponsorer. Kommunen får derfor profilering og eksponering for pengene. mdbr@kl.dk

Emneord
COVID19, Idræt, Erhverv

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Herning dropper princip: Millioner på vej til lokal elitesport Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger