Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
03.04.2020 kl. 10.57

App skal hjælpe hjemløse

Sammen med Hus Forbi har KL udviklet en ny version af en app, der viser de hjemløse vej til herbergerne og samtidig informerer dem om coronavirus.

Coronakrisen har kun gjort det sværere at være hjemløs. Væresteder holder lukket, og mange herberger er overfyldte.

Her kan en ny version af appen Udsat i Danmark være en stor hjælp.

Den blev i første omgang lanceret af Hus Forbi i 2017, men er nu videreudviklet af KL og Hus Forbi med støtte fra Social- og Indenrigsministeriet, så den nu både oplyser om coronavirus og guider de hjemløse til herberger med ledige pladser og steder, der udleverer mad.

Det oplyser KL og Social- og Indenrigsministeriet i en fælles pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Alle konferencer bliver digitale
FOR ABONNENTER

– De hjemløse er pressede af, at de sædvanlige tilbud er skåret ned, og de skal søge et nyt sted hen. Vi oplever, at der formentlig er tilbud nok, men vi har en informationsudfordring i at hjælpe de hjemløse derhen. Appen er et lavpraktisk værktøj til at løse det problem, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Appen kan blive en vigtig del af indsatsen for de udsatte borgere, mener formanden for KL’s socialudvalg, Thomas Adelskov (S).

– Alle har brug for en nem adgang til oplysninger fra myndighederne under kriser som denne, og det gælder også dem, som lever på gaden, og denne app gør det muligt at nå dem på en nem måde – både nu og i fremtiden, siger han.

Han håber, at det gode samarbejde med frivillige, NGO’er og andre kan fortsætte efter coronakrisen. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: App skal hjælpe hjemløse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger