01.04.2020 kl. 11.39

Stort coronaudbrud på plejehjem: Nu skal alle testes

På Trekroner Plejecenter i Roskilde er fire beboere og syv medarbejdere på et enkelt afsnit konstateret smittet med coronavirus. Flere af dem havde ingen symptomer. Nu bliver alle beboere og ansatte med beboerkontakt på plejecentret testet. Tre beboere er døde efter at have haft symptomer.

Fire beboere og syv ansatte på Trekroner Plejecenter i Roskilde er konstateret smittet med coronavirus. De smittede beboere er isoleret, og de syv ansatte er sendt hjem. Desuden er tre beboere døde efter at have haft symptomer på Covid-19. Ingen af de tre afdøde beboere er blevet testet. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam (S), kalder situationen "alvorlig og meget trist."

– Jeg følger den tæt. Selvom vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstrem smitsom. Vi gør vores bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og jeg oplever at medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg, siger Tomas Breddam i pressemeddelelsen fra kommunen.

I løbet af weekenden tog Roskilde Kommune kontakt til Region Sjælland, da der var mistanke om, at flere personer på plejecentret var smittet med coronavirus. Smitten var koncentreret om et enkelt af tre afsnit på plejecentret. Derefter testede man samtlige 30 beboere på afsnittet og omkring 30 ansatte, der arbejder helt eller delvist på afsnittet. 

LÆS OGSÅ Aktuelt
FOR ABONNENTER

Testene viste, at fire beboere og syv ansatte var smittede med coronavirus. De fire beboere er isoleret, og de syv ansatte er sendt hjem. Flere af beboerne og de ansatte havde ingen symptomer, inden de testede positiv, fortæller direktør for social, job og sundhed i Roskilde Kommune, Mette Heideman, til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

– Det som især er bemærkelsesværdigt er, at de fleste af de smittede ikke havde nogen symptomer. Så de kan desværre have smittet andre. Det er det mest alarmerende, siger hun.

Kommunen har efter rådgivning fra Region Sjælland besluttet at teste samtlige 90 beboere på plejecentret, ligesom alle ansatte – omkring 90 personer – skal testes.

Plejecentret er overgået til såkaldt nødbemanding, mens de arbejder på at erstatte de syv hjemsendte ansatte. 

LÆS OGSÅ Aftale åbner for besøg på plejehjem: KL undrer sig over dokumentationskrav

– Vi strækker vores ressourcer lige i øjeblikket. Vi prøver selvfølgelig at kigge nogle dage frem for at sikre bemandingen, og det har vi gjort, siden vi sendte de syv ansatte hjem. Det er svært at sige, om vi kan det, men vi har både oprettet en jobbank i kommunen, og der er nogle ledige på jobcenteret, som vi måske kan ansætte. Men lige nu er vi nødt til at tage bestik af den aktuelle situation, siger Mette Heideman.

Testene af de resterende 60 beboere og omkring 60 ansatte forventes afsluttet i løbet af i dag onsdag. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stort coronaudbrud på plejehjem: Nu skal alle testes Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger