Børn og unge i Fredericia får en ny telefonlinje. Foto: Colourbox
Børn og unge i Fredericia får en ny telefonlinje. Foto: Colourbox
01.04.2020 kl. 11.25

Fredericia åbner telefonlinje til børn og unge

På Børnelinjen kan de yngste borgere få sig en snak med en voksen, der ikke er deres forælder.
tekst Martin S. Poulsen

Ældresagens telefonlinje Ældretelefonen, hvor frivillige sidder klar til at tale med ældre, der føler sig isoleret, er blevet meget populær under coronakrisen.

Nu er der også en åben linje til de yngste. I hvert fald i Fredericia Kommune, der har oprettet Børnelinjen, hvor de yngste borgere kan få sig en snak med en voksen, der ikke er deres forælder.

Kommunens dagtilbud, skoler og fritidstilbud er ligesom i resten af landet lukket ned på grund af coronavirus. Det betyder, at hverdagen ser anderledes ud for alle – også for børn og unge, som kan have brug for at tale med en voksen.

– Det er vigtigt, at vores børn og unge ved, at de har mulighed for at tale med nogen, hvis de er bekymrede eller mangler svar på noget. Når de ikke kan komme i skole eller i deres normale pasningstilbud, er deres voksenkontakt mere begrænset end normalt, og derfor har vi oprettet Børnelinjen. Vi ved, at mange af vores dygtige pædagoger og lærere til hverdag har en god og vigtig dialog med børnene og de unge, og den mulighed skal de stadig have. Dagtilbud og skoler gør i forvejen et flot stykke arbejde, men Børnelinjen giver dem en ekstra håndsrækning, siger Ole Steen Hansen (S), der er formand for børne- og skoleudvalget i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Frederiksberg fritager forældre for betaling

Oprettelsen af Børnelinjen glæder også udvalgets næstformand.

– Det er et godt supplement til de andre tilbud, der er til børn og unge i civilsamfundet. Formålet med den nye hotline er, at børn og unge skal opleve at kunne komme i dialog med en voksen, som har tid til at lytte og til at have en længerevarende samtale med dem, siger næstformanden for børne- og skoleudvalget Cecilie Roed Schultz (EL).

Børnelinjen i Fredericia er åben fra klokken 8 til 16.00 alle dage. masp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Åbner telefonlinje til børn og unge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger