Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.09.2019 kl. 11.56

Kommunalt øko-koks fører til politianmeldelse

Flere afdelinger i Slagelse Kommune er blevet politianmeldt for rod i økologi-regnskabet i kantiner.

Hvis man vil prale med, at man bruger mange økologiske produkter i sin kantine, så skal man også kunne dokumentere det, når Fødevarestyrelsen kommer på besøg. Det har to kommunale kantiner i Slagelse Kommune ikke kunnet, og derfor har Fødevarestyrelsen meldt dem til politiet. Det skriver Ekstra Bladet i dag fredag.

Det drejer sig om kantinen på det gamle rådhus i Korsør og kantinen i teknik- og miljøafdelingen. Begge reklamerede med det officielle øko-sølvmærke, som angiver, at mellem 60 og 90 procent af maden er økologisk. Det var den bare ikke, da Fødevarestyrelsen kom på kontrolbesøg. I stedet var ned til 22 procent af maden økologisk. Og det kostede en politianmeldelse, fordi kommunen tidligere har haft besvær med at dokumentere, hvor meget af maden, der var økologisk.

I de to aktuelle sager forklarer kommunen, at den lave øko-procent skyldes, at de to kantiner leverede mad til de valgtilforordnede ved EP-valget og Folketingsvalget før sommer. Det var konventionelle produkter, men ved en fejl kom det til at indgå i kantinernes eget indkøbsregnskab. Dermed blev øko-procenten trykket ned under de 60 procent, som de reklamerer med. Til gengæld har den mad, der er blevet serveret i kantinen, den rette øko-procent, oplyser kommunen i en mail til Ekstra-Bladet, hvor de beklager fejlen.

Nu vil Slagelse Kommune ændre sølvmærket til et bronzemærke, som kræver mellem 30 og 60 procent økologi, for at leve op til det de lover kantinegæsterne. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ KL undersøger omfanget af sexisme i kommunalbestyrelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunalt øko-koks fører til politianmeldelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger