Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.09.2019 kl. 10.24

Efter 19 år på samme skole: Lærer og byrådsmedlem forflyttet uden varsel

Efter 19 år på samme skole blev lærer og byrådsmedlem i Holbæk Kommune forflyttet uden varsel. Vi forflytter ikke medarbejdere uden forudgående varsel, siger kommunens skolechef.

Ud af det blå blev lærer og byrådsmedlem i Holbæk Kommune indkaldt til tjenstlig samtale og forflyttet. Sådan oplevede Karen Thestrup Clausen (EL) et forløb kort før sommerferien, som førte til at hun efter 19 år på den samme skole og uden tidligere varsel blev tvunget til at skifte til en anden skole i kommunen. Det skriver Danmarks Lærerforenings fagblad Folkeskolen, hvor hele historien er tilgængelig.

Ifølge fagbladet blev Karen Thestrup Clausen indkaldt til en tjenstlig samtale den 23. maj, hvor skolens ledelse ikke var til stede, men var repræsenteret ved kommunens skolechef.

Her fik hun at vide, at hun skulle forflyttes, men får ifølge eget og DLF's udsagn ikke at vide hvorfor. Hun og hendes faglige repræsentanter holder tre forhandlingsmøder med skolechefen uden at der kommer eksempler på, hvad hun skulle have gjort galt. I hendes personalemappe er der heller ingen oplysninger om, at hun skulle have opført sig kritisabelt.

Først efter det tredje møde får kredsstyrelsen i Holbæk Lærerkreds tilsendt et notat, hvor skoleledelsen over et par år har samlet kritikpunkter sammen. Blandt andet skulle Karen Thestrup Clausen "sprede dårlig stemning", "udvise manglende tillid til ledelsen", og hun "sætter spørgsmålstegn ved alle de beslutninger", hun ikke er enig i ved at have "negativt kropssprog, rullen med øjnene og nysen".

LÆS OGSÅ Hygiejnen er førsteprioriteten under genåbningen

Karen Thestrup Clausen oplever selv, at det er en sag i 2017 i forbindelse med hendes byrådsarbejde for Enhedslisten, der skaber et anstrengt forhold til ledelsen.

Hun får gennem sin position som byrådsmedlem adgang til en rapport om skimmelsvamp på Skovvejens Skole, afdeling Jyderup, hvor hun arbejder. I rapporten kan hun læse, at de svamperamte lokaler ikke bliver benyttet af skolebørn, men af skolens personale. Det mener hun med sit kendskab til skolen ikke er rigtigt, Og det siger hun, at hun vil orientere sine kolleger om.

I den forbindelse siger afdelingslederen på skolen ifølge Folkeskolen til Karen Thestrup Clausen, at hun "har overskredet alle beføjelser."

Derfra bliver forholdet til skolens ledelse forværret, og det ender altså med, at hun bliver forflyttet i sommer..

LÆS OGSÅ Dansk Folkeparti prøver igen: Morgensang skal være obligatorisk i folkeskolen

Folkeskolen har bedt skolelederen på Skovvejens Skole, afdeling Jyderup om en kommentar. Han har henvist til Holbæk Kommunes skolechef, Julie Becher. Hun skriver i et skriftligt svar til Folkeskolen, at hun ikke kan udtale sig om en personalesag. Overordnet set vil hun gerne sige, at Holbæk Kommune ikke forflytter medarbejdere uden varsel, og at der skal være gode grunde til at forflytte nogen.

Hele historien kan læses på Folkeskolen.dkjki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter 19 år på samme skole: Lærer og byrådsmedlem forflyttet uden varsel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger