Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.09.2019 kl. 12.59

Direktør efter fratrædelsesaftale: Lokalavisens dækning har karakter af mobning

Lokalavisens dækning har haft karakter af mobning, skriver Faaborg-Midtfyn Kommunes afgående kommunaldirektør. Avisens redaktør afviser anklagen.

Helene Bækmark indgik i går torsdag en aftale om at fratræde sin stilling som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune. Hun har været udsat for urimelig kritik, og de "ydre forhold har skabt særdeles vanskelige arbejdsforhold for kommunaldirektøren", som borgmester Hans Stavnsager (V), sagde i pressemeddelelsen om hendes fratrædelsesaftale.

På det sociale medie LinkedIn forklarer Helene Bækmark i et offentligt tilgængeligt opslag, hvad hun mener, der er tale om.

– I mere direkte tale har Fyens Stiftstidende over lang tid bragt mange artikler om mig. Artikler der sammenlagt har karakter af mobning og i et antal, der ikke er proportionalt. Jeg trækker mig fra Faaborg-Midtfyn Kommune mens mit helbred stadig kan finde tilbage til fuld styrke, skriver hun.

LÆS OGSÅ Tidligere københavner-borgmester får toppost i internationalt cykelforbund

Fyens Stifttidende har de seneste måneder skrevet artikler om blandt andet et seminar for Faaborg-Midtfyns direktion på et hotel i Nyborg og om Helene Bækmarks rolle i sagen om Midtfyns Fritidscenters konkurs, hvor et rådgivningsfirma ejet af Helene Bækmarks bror spillede en rolle.

Helene Bækmarks kommentar på LinkedIn har fået Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Poul Kjærgaard, til at reagere med følgende kommentar på fyens.dk.

– Det er ikke nyt for mig, at den nu tidligere kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn har følt sig udsat for en urimelig kritisk presse. Men jeg deler ikke hendes opfattelse. Det er åbenlyst relevant, at vi stiller kritiske spørgsmål til den øverste embedsmand på rådhuset, når centrale personer forlader kommunen. Akkurat som det er avisens opgave at få det frem i lyset, når kommunen hyrer en rådgiver, der er tæt beslægtet med kommunaldirektøren, for at få løst en svær sag, siger Poul Kjærgaard og fortsætter.

– Vores dækning af forholdene på chefgangene i Faaborg-Midtfyn Kommune har givet ikke altid været behagelig læsning for kommunaldirektøren. Men at dækningen har karakter af mobning, er jeg helt uenig i. Der er tale om relevant og vedholdende journalistik om forholdene i et af de mest ædle fællesskaber, vi har, nemlig kommunen, siger han.

LÆS OGSÅ Efter regnefejl: Kommunal topchef fratræder

Helene Bækmark fratræder stillingen som kommunaldirektør med virkning fra den 1. oktober. Indtil november måneds udgang har hun fået ansvar for andre opgaver i kommunen. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Direktør efter fratrædelsesaftale: Lokalavisens dækning har karakter af mobning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger