Arkivfoto
Arkivfoto
26.09.2019 kl. 10.52

Sygemeldt under budgetlægning: Nu fratræder kommunaldirektør

Faaborg-Midtfyns kommunaldirektør stopper ved udgangen af måneden. Hun og kommunen har indgået en fratrædelsesaftale.

Det er mindre end en uge siden, at Faaborg-Midtfyn Kommune meldte ud, at kommunaldirektør Helene Bækmark har været sygemeldt under budgetforhandlingerne. Og i dag torsdag oplyser kommunen, at hun og kommunen har indgået en aftale om, at hun fratræder sin stilling med udgangen af måneden.

Borgmester Hans Stavnsager (S) siger, at den offentlige kritik af Helene Bækmark har skabt for vanskelige arbejdsvilkår.

– Der har i perioder været meget kritik af Helene Bækmark i offentligheden – en kritik, som jeg har fundet urimelig. Men disse ydre forhold har skabt så vanskelige arbejdsvilkår for kommunaldirektøren, at det er bedst for alle parter, at vores samarbejde afsluttes. Jeg ønsker ikke, at Helene Bækmark skal belastes yderligere, og jeg ønsker ikke, at Faaborg-Midtfyn Kommune skal leve med en fortsat usikkerhed om vores administrative ledelse, siger Hans Stavnsager i en kortfattet pressemeddelelse.

Helene Bækmark blev ansat i november 2015, og kort tid efter foretog kommunen en ændring af ledelsesstrukturen, som betød, at en række chefer i december 2015 blev fyret eller omplaceret i organisationen.

LÆS OGSÅ Tidligere københavner-borgmester får toppost i internationalt cykelforbund

Året efter i december 2016 sagde koncernchef for opvækst og læring Jørgen Kyed op, og i april 2017 forlod også udviklingsdirektør Bettina Høst Poulsen sit job. Dagen efter den opsigelse stoppede også koncernchef for sundhed og omsorg Sten Dokkedal sit job efter en længere sygemelding. I juni 2017 stoppede koncernchef for arbejdsmarked Rikke Jensen.

Efter sommerferien i august 2017 lækkede oplysninger om koncerndirektør Louise Thule Christensens sygemelding fra et lukket kommunalbestyrelsesmøde. Lækket blev politianmeldt.

Måneden efter sagde lederen af træning og aktivitet op. Samtidig sendte hun et brev til kommunens politikere om, at hun følte sig mobbet af kommunaldirektøren og koncerndirektøren. Den beskyldning afviste kommunaldirektør Helene Bækmark.

Undervejs i sin ansættelse har Helene Bækmark også mødt kritik for, at kommunen hyrede hendes brors firma til at levere momsrådgivning. Helene Bækmark var ikke selv involveret i købet, og da hun hørte, at hendes brors firma var blandt tre muligheder, erklærede hun sig straks inhabil. Borgmesteren og økonomiudvalget bekræftede i den forbindelse, at kommunaldirektøren havde handlet efter bogen, mens flere andre politikere mente, at der var tale om kritisabel adfærd.

LÆS OGSÅ Efter regnefejl: Kommunal topchef fratræder

Helene Bækmark fratræder kommunaldirektørstillingen den 1. oktober. I fratrædelsesperioden frem til udgangen af november skal hun stå for udviklingsarbejde i forbindelse med Øhavsmuseet. jki@kl.dk

Emneord
Ledelse, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sygemeldt under budgetlægning: Nu fratræder kommunaldirektør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger