Arkivfoto
Arkivfoto
26.09.2019 kl. 17.14

Gladsaxe lander budgetforlig: Et parti ramte smertegrænsen

Samtlige partier på nær Enhedslisten står bag budgetforlig i Gladsaxe Kommune. Usolidariske nedskæringer overskred smertegrænsen, er meldingen fra Enhedslisten.

Seks ud af syv partier i Gladsaxe Byråd har onsdag aften forhandlet budget på plads. Budgettet giver ifølge partierne bag omfattende investeringer i velfærd og fokus på klimatiltag.

– Vi er enige om at investere i en lang række velfærdsområder, herunder i tilbud til vores allermest sårbare borgere. Samtidig er det et budget, der understøtter vores fælles ønske om, at Gladsaxe skal være en attraktiv, grøn og bæredygtig kommune i social og økonomisk balance, siger borgmester Trine Græse (S).

Bag forliget står Socialdemokratiet, Venstre, SF, Dansk Folkeparti, Konservative og Radikale, som tilsammen udgør 22 af byrådets 25 medlemmer. Enhedslisten derimod valgte at stå udenfor.

Blandt de grønne tiltag er udskiftning af gamle kunstgræsbaner, der er skadelige for miljøet på grund af mikroplast, flere træer og grøn beplantning i kommunen, og Gladsaxe vil lave en ny klimastrategi.

LÆS OGSÅ Hvorfor taler vi så lidt om budgetloven?
FOR ABONNENTER

På velfærdsområdet vil Gladsaxe investere i særligt uddannede inklusionslærere, søsætte initiativer mod ensomhed blandt ældre og bruge penge på at sikre, at støttekrævende børn og unge samt voksne med særlige behov kan leve et så aktivt og meningsfuldt liv som muligt.

Enhedslisten forlod forhandlingerne på sidstedagen ifølge eget udsagn få minutter før de resterende partier underskrev aftalen, og på trods af at de ifølge eget udsagn var kommet igennem med flere gode tiltag.

På facebook skriver partiet, at de fik tilført penge til seniorcentre, til inklusion i folkeskolen og en udvidelse af den gratis psykologrådgivning for unge op til 30 år.

Men det var ikke nok.

LÆS OGSÅ Støttepartier vil give kommuner fleksibilitet
FOR ABONNENTER

– Det lykkedes os ikke at fjerne de usolidariske nedskæringer, som overskred vores smertegrænse, skriver partiet.

De ville ikke være med til besparelser på skoleområdet, kollektiv trafik, cykelstier, psykosociale botilbud og indskrænkning af seniorcaféers åbningstid. jki@kl.dk

Emneord
Budget, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gladsaxe lander budgetforlig: Et parti ramte smertegrænsen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger