Foto: Claus Bech / Social- og indenrigsministeriet
Foto: Claus Bech / Social- og indenrigsministeriet
25.09.2019 kl. 13.20

Tilskud og udligning for 2020 på plads: Så mange penge får din kommune

Social- og indenrigsministeriet har nu meldt tilskuds- og udligningsbeløb ud for 2020.

Kommunerne har nu fået en række oplysninger om deres indtægter i 2020. Med udmeldingen fordeles et samlet statsligt tilskud til kommunerne på 64,0 mia. kr. for 2020 mod 62,1 mia. kr. for 2019.

Det oplyser social- og indenrigsministeriet, som også har vedhæftet en kommentar fra social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

– Kommuner og regioner får nu de konkrete tal for deres indtægter næste år. Med årets økonomiaftaler har vi taget de første skridt i en ny retning med de ekstra penge, regeringen har afsat til flere ældre og flere børn og til at løfte velfærden. Nu er det op til kommunerne og regionerne at få mest muligt ud af de penge, der er til rådighed i 2020. Og kommunerne kan også se frem til, at regeringen vil søge opbakning til at få løst de problemer, der er i udligningssystemet.

Der er i år særligt kort tid til at lægge budgetter. Kommunerne har derfor også allerede fået besked om vilkår for at søge særtilskud og lån, skriver ministeriet

LÆS OGSÅ Venstre kræver skattesmækket fjernet fra udligningsreformen

Kommunerne har desuden fået at vide, hvordan de kan søge om at øge skatten inden for en ramme på 200 millioner kroner uden at blive mødt af en individuel sanktion. For at få andre kommuner til at sætte skatten tilsvarende ned, er der lavet en tilskudspulje til kommuner, der rent faktisk sætter skatten ned.

Kommuner vil senest den 27. september 2019 kunne søge om særtilskud. Puljen til særtilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner er med økonomiaftalen for 2020 blevet forhøjet til i alt 350 millioner kroner næste år.

Oversigten over tilskuds- og udligningsbeløb for hver enkelt kommune, kan du finde i dette dokument.

Hvis du er til flere tal og tabeller, kan du finde en række notater og dokumenter om kommunernes økonomi i 2020 på ministeriets hjemmeside. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Alle partier bag budget med besparelser for en kvart milliard kroner

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tilskud og udligning for 2020 på plads: Så mange penge får din kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger