Arkivfoto
Arkivfoto
25.09.2019 kl. 11.13

Socialdemokratiet: Vi kommer med udspil til udligning inden nytår

Socialdemokratiet vil komme med et udspil til en reform af udligningssystemet inden nytår. Det fortæller Socialdemokratiets finansordfører.

Opdatering: Socialdemokratiet er efter artiklens publicering kommet med en kontramelding. Den kan du læse her: http://www.danskekommuner.dk/Nyhedsarkiv/2019/September/25/S-vil-alligevel-ikke-love-udligningsudspil-for-nytar/

Når finansloven er forhandlet på plads, vil regeringen gå i gang med at lave et udspil til en reform af udligningssystemet. Udspillet skal præsenteres inden nytår, så Folketingets partier kan forhandle i starten af det nye år. Det fortæller Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, til Altinget.dk.

– Der er så oplagte skævheder i systemet, at der skal findes en ny model. Og vi kommer til at fremlægge et udspil inden nytår, så vi er klar til at forhandle med Folketingets partier om en udligningsreform i det nye år, siger han til Altinget.

Et nyt udligningssystem har været på dagsordenen i flere år. Senest måtte den tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i 2018 dog strække gevær og opgive at få forhandlet en reform på plads.

LÆS OGSÅ Alle partier bag budget med besparelser for en kvart milliard kroner

Siden har så godt som samtlige partier understreget, at det er en bunden opgave, som skal på plads i ordentlig tid inden næste kommunalvalg.

Med et udspil inden nytår vil regeringen kunne gøre sig forhåbninger om at lande et forlig tidligt i 2020, så ændringerne kan træde i kraft med virkning fra 2021.

De Radikale melder i samme ombæring ud, at de vil have afskaffet hovedstadsudligningen og i stedet skrue en enstrenget udligning sammen. Det skriver Altinget.dk i en anden artikel. jki@kl.dk

Emneord
Udligning, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Socialdemokratiet: Vi kommer med udspil til udligning inden nytår Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger