Arkivfoto
Arkivfoto
25.09.2019 kl. 11.13

Socialdemokratiet: Vi kommer med udspil til udligning inden nytår

Socialdemokratiet vil komme med et udspil til en reform af udligningssystemet inden nytår. Det fortæller Socialdemokratiets finansordfører.

Opdatering: Socialdemokratiet er efter artiklens publicering kommet med en kontramelding. Den kan du læse her: http://www.danskekommuner.dk/Nyhedsarkiv/2019/September/25/S-vil-alligevel-ikke-love-udligningsudspil-for-nytar/

Når finansloven er forhandlet på plads, vil regeringen gå i gang med at lave et udspil til en reform af udligningssystemet. Udspillet skal præsenteres inden nytår, så Folketingets partier kan forhandle i starten af det nye år. Det fortæller Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, til Altinget.dk.

– Der er så oplagte skævheder i systemet, at der skal findes en ny model. Og vi kommer til at fremlægge et udspil inden nytår, så vi er klar til at forhandle med Folketingets partier om en udligningsreform i det nye år, siger han til Altinget.

Et nyt udligningssystem har været på dagsordenen i flere år. Senest måtte den tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i 2018 dog strække gevær og opgive at få forhandlet en reform på plads.

LÆS OGSÅ Erik Nielsen: Et nyt udligningssystem skal bygge på objektive kriterier

Siden har så godt som samtlige partier understreget, at det er en bunden opgave, som skal på plads i ordentlig tid inden næste kommunalvalg.

Med et udspil inden nytår vil regeringen kunne gøre sig forhåbninger om at lande et forlig tidligt i 2020, så ændringerne kan træde i kraft med virkning fra 2021.

De Radikale melder i samme ombæring ud, at de vil have afskaffet hovedstadsudligningen og i stedet skrue en enstrenget udligning sammen. Det skriver Altinget.dk i en anden artikel. jki@kl.dk

Emneord
Udligning, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Socialdemokratiet: Vi kommer med udspil til udligning inden nytår Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger