Mette Hardam (V) bliver Venstres nye spidskandidat i Frederikshavn Kommune. (Foto: Frederikshavn Kommune)
Mette Hardam (V) bliver Venstres nye spidskandidat i Frederikshavn Kommune. (Foto: Frederikshavn Kommune)
24.09.2019 kl. 11.02

Venstre vælger ny spidskandidat i rød højborg: "Jeg er jo nærmest en idiot, når jeg vil udfordre hende"

Venstre i Frederikshavn har fundet sin nye spidskandidat, der skal tage kampen op mod "danmarkshistoriens mest populære borgmester".

Med opbakning fra 65 af de 90 stemmeberettigede er Mette Hardam (V) blevet valgt som Venstre spidskandidat i Frederikshavn Kommune i går mandag på Hotel Viking i Sæby. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Mette Hardam kæmpede med Henrik Buchhave (V) og Poul Jakobsen (V) om posten, som Jytte Høyrup (V) bestred ved forrige valg.

Opgaven med at vriste borgmesterposten fra Socialdemokratiet i Frederikshavn er noget af en mundfuld, erkender Mette Hardam.

– Birgit fik personligt 42 procent af stemmerne og er danmarkshistoriens mest populære borgmester. Jeg er jo nærmest en idiot, når jeg vil udfordre hende. Men jeg kender oddsene. Heldigvis er det ikke kun anføreren, som skal kunne spille fodbold. Vi skal stille det rigtige hold, og vi har over to år til det. Jeg fornemmer, at Venstre er på vej fremad sammen, siger Mette Hardam til Kanal Frederikshavn.

LÆS OGSÅ Billund skal have ny borgmester

Birgit S. Hansen og Socialdemokratiet genvandt borgmesterposten i 2017 med et af de mest imponerende valgresultater i mands minde. Socialdemokratiet gik fra 41,2 procent af stemmerne i 2013 til hele 59,7 procent ved valget i 2017. Af de godt 20.000 stemmer, som Socialdemokratiet fik, var næsten 15.000 af dem sat personligt ved Birgit S. Hansens navn. Dermed fik hun 42,8 procent af alle stemmer i Frederikshavn og overgik forholdsmæssigt en række stemmeslugere som Hans Toft (K) i Gentofte, Thomas Gyldal Petersen (S) i Herlev og Joy Mogensen (S) i Roskilde.

Den nye førsteudfordrer fra Venstre fik selv et ganske fint personligt valg i 2017. Mette Hardam var opstillet som nummer 12 på Venstres liste, men endte med at få næstflest personlige venstrestemmer ved et valg, hvor Venstre blev næsten halveret.

Venstres Anders Broholm fik ved den lejlighed det største personlige stemmetal i partiet. Siden blev han gruppeformand for Venstre i byrådet, men han meldte i midten af august ud, at han ikke var interesseret i at blive spidskandidat. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre vælger ny spidskandidat i rød højborg: "Jeg er jo nærmest en idiot, når jeg vil udfordre hende" Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger