Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
24.09.2019 kl. 13.44

Flere småbørn og ældre vil presse især yderkommuners økonomi

Over hele landet bliver der flere børn og flere ældre. Særligt i yderkommunerne bliver der færre erhvervsaktive til at forsørge de mange børn og ældre.

Over hele landet vil flere ældre og børn presse kommunernes økonomi. Men især i yderkommunerne vil antallet af børn og ældre stige meget og presse økonomien. Det viser VIVE's seneste kommunetal.

VIVE har på baggrund af egne tal og tal fra Danmarks Statistik regnet sig frem til, at vi på tværs af landet i 2029 skal forsørge godt 68 børn og ældre per 100 borgere i den erhvervsaktive alder. I 2019 er tallet 62,3.

Men bag det gennemsnitlige tal gemmer der sig også det faktum, at der i landets yderkommuner er markant færre borgere i den erhvervsaktive alder til at forsøge børn og ældre. I yderkommunerne er der i øjeblikket 73,8 børn og ældre per 100 borgere i den erhversaktive alder. Det tal vil stige til 85,1 per 100 borgere i 2029.

Øerne er de kommunerne, hvor 2029 ser mest presset ud. På Læsø, Ærø, Langeland, Fanø og Samsø vil der i 2029 være flere børn og ældre end personer i den erhvervsaktive alder.

LÆS OGSÅ Kommunerne kan nu ansætte for 500 millioner pædagoger

København og Frederiksberg stikker ud som de kommuner, hvor der er færrest børn og ældre at forsørge i 2029.  I København er der 100 erhvervsaktive per 40 børn og ældre, mens tallet i Frederiksberg er 51,7.

Du kan se alle VIVEs tal og grafer på deres hjemmeside. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere småbørn og ældre vil presse især yderkommuners økonomi Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger