Foto: Hørsholm Kommune
Foto: Hørsholm Kommune
23.09.2019 kl. 09.53

Hul i kassen i Hørsholm: Skal finde op mod 45 millioner hvert år

Hørsholm Kommune skal spare 35-45 millioner kroner om året.

Hørsholm skal finde 35-45 millioner kroner om året. Det kunne lyde som en skrækhistorie, men faktisk er det en lille positiv nyhed. For indtil økonomiaftalen landede, gik Hørsholm Kommune og regnede med at skulle finde 66 millioner kroner om året på budgettet.

Men 45 millioner kroner er trods alt stadig ret mange penge.

– Det er positivt, men budgetopgaven er fortsat stor, siger borgmester Morten Slotved (K).

De godt 20 millioner kroner, der er barberet af det forventede underskud, skyldes dels økonomiaftalen, som løftede kommunernes samlede serviceramme med 1,5 milliarder kroner, og så stigende indtægter fra selskabsskat i Hørsholm Kommune. På den konto kommer der 8-9 millioner kroner mere i kassen end forventet.

LÆS OGSÅ Nyborg i klemme
FOR ABONNENTER

Budgethullet kommer til at kunne mærkes hos borgerne, siger borgmesteren.

– Vi kan ikke aflyse de svære budgetforhandlinger, for der er stadigvæk meget på spil i forhold til, hvilke serviceforringelser borgerne kommer til at mærke til næste år og årene frem. Men toppen af presset er taget af, og det kan både borgere og politikere glæde sig over, siger Morten Slotved.

Byrådspolitikerne i Hørsholm Kommune har været igang med budgetforhandlingerne siden starten af september, men de udskudte økonomiforhandlinger mellem KL og regeringen har betydet, at kommunerne først nu har fået udmeldt deres del af servicerammen.

Borgerne i Hørsholm Kommune må vente indtil den 4. november med at få at vide, hvilke områder, der skal spares på. Det er nemlig først her – dagen før den endelige deadline – at Hørsholm har færdigbehandlet næste års budget. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hul i kassen i Hørsholm: Skal finde op mod 45 millioner hvert år Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger