Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.09.2019 kl. 10.14

Flere kommuner sætter Aula på pause kort før deadline

Fire kommuner har valgt at udskyde implementeringen af Aula, som skal afløse Skoleintra.

Afløseren for Skoleintra skulle være på plads i alle kommuner, når skoleklokkerne ringer ind efter efterårsferien. Men fire kommuner har nu udskudt implementeringen af Aula, som det nye system hedder. Det skriver Avisen Danmark.

Blandt de fire kommuner er Køge og Horsens. I Køge har skolechef Søren Thorborg tidligere forklaret til Danmarks Lærerforenings magasin Folkeskolen, at forvaltningen har opfordret samtlige skoler i kommunen at vente med at tage Aula i brug.

Ifølge Folkeskolen har skolechef Søren Thorborg sendt en mail til kommunens skoleledere, hvor han forklarer, hvorfor de bør vente med at tage Aula i brug.

– Det handler blandt andet om, at der i Aula, som det ser ud nu, er meget indviklede arbejdsgange, når "sikre filer" skal gemmes, ligesom der er et helt uløst problem omkring adgang til Aula for personale på de opholdssteder og specialtilbud, hvor de allersvageste af vores elever bor. Det samme gælder brugen af Aula for flygtninge og andre udenlandske statsborgere uden dansk CPR-nummer, skriver han i mailen.

LÆS OGSÅ Ti råd fra ministeren: Sådan bruger du digital teknologi i folkeskolen

I Horsens Kommune, vil man vente med at tage systemet i brug indtil påsken næste år. Det er dog praktiske omstændigheder, der er skyld i udskydelsen.

– Vi har valgt at tage hensyn til medarbejdernes i forvejen planlagte arbejdstid. Det kræver en del af medarbejderne at komme ind i et nyt system som Aula, og det mener vi ikke, at de har tid til i efteråret, da deres arbejdstid allerede er planlagt meget nøje. Derfor venter vi til foråret, fortæller projektleder for Aula i Horsens Kommune Kaspar Hro Kragh Jensen til Avisen Danmark.

I kommunernes it-fællesskab Kombit er meldingen, at arbejdet med Aula forløber planmæssigt. I forbindelse med Køge Kommunes bekymringer sendte Kombit et brev til landets børne- og ungedirektører. Her slår Kombit fast, at der bliver taget hånd om Køges bekymringer.

– Køges beslutning skyldes en række bekymringer omkring Aula, som vi i morgen (i forrige uge, red.) vil adressere i en statusopdatering til Aula-projektledere. Fra Aula-projektet vil vi pointere, at der ikke er noget i forhold til Køges bekymringer, som ikke allerede er adresseret i Aula-projektet, og som der dermed bliver taget hånd om, står der i brevet ifølge Folkeskolen.

LÆS OGSÅ Ny cyberstrategi skal ruste både elever og lærere

Aula erstatter folkeskolernes brug af SkoleIntra og skal være kommunikationskanal i folkeskoler og SFO'er i alle landets kommuner og desuden i dagtilbud i 95 kommuner. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere kommuner sætter Aula på pause kort før deadline Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger