Arkivfoto
Arkivfoto
23.09.2019 kl. 13.02

Byrådsmedlem tager orlov i tre måneder: Vil hellige sig arbejdet i Folketinget

Morten Dahlin tager tre måneders orlov fra byrådsarbejdet i Greve Kommune. Vederlaget donerer han til ungdommen i Greve.

De næste tre måneder kommer Morten Dahlin (V) til at være fraværende fra byrådsarbejdet i Greve Kommune. Han har nemlig besluttet sig for at holde orlov, mens han får styr på sit nye arbejde i Folketinget.

– Jeg har altid lært hjemmefra, at man skal passe sit arbejde ordentligt. Men jeg må erkende, at som nyt folketingsmedlem med den kalender jeg kigger ind i de næste måneder, så kan jeg ikke passe byrådsarbejdet ordentligt, siger Morten Dahlin.

De næste tre måneder, hvor han holder orlov, skal han bruge på at komme ind i udvalgsarbejdet i Folketinget, som han blev medlem af i juni efter folketingsvalget.

– Jeg tror, de fleste kender det, at når man har fået et nyt job, så går det hele lidt langsommere i starten, indtil man er inde i arbejdet. Sådan er det også for mig i Folketinget, og derfor har jeg søgt orlov for at komme ordentligt ind i arbejdet, siger Morten Dahlin.

LÆS OGSÅ Efter intern ballade: Byrådsmedlem trækker sig som folketingskandidat

Han afviser, at det ville være en bedre løsning helt at udtræde af byrådet, nu hvor han er kommet i Folketinget.

– Jeg vil rigtig gerne fortsætte mit arbejde i Greve Byråd, så det giver mest mening at tage orlov i en kort periode. Jeg tror på, at der er fordele ved at sidde i både byråd og folketing. Jeg bliver opmærksom på sager, som jeg kan løfte ind i Folketinget, og jeg ser, hvordan lovgivningen fungerer i praksis. Så det vil jeg fortsætte med, siger Morten Dahlin, der også fortæller, at han ikke vil afvise at genopstille til kommunalvalget i 2021.

Mens han holder orlov, vil han fortsat få udbetalt vederlag for byrådsarbejdet. Det kan man nemlig ikke frasige sig. Til gengæld har Morten Dahlin besluttet sig for at donere vederlaget efter skat til en lokal organisation i Greve. Nemlig Greve Ungdoms Brandvæsen. Her kan børn og unge fra 12 til 25 år snuse til brandmandsarbejdet.

– De laver en fantastisk indsats for børn og unge i kommunen. Både i forhold til at vise, hvad brandmænd går og laver, men også ved at vise, hvor farligt et arbejde det er. Så folk tænker sig måske en ekstra gang om, når de har med åben ild at gøre. De gør kort sagt et brandgodt arbejde, siger Morten Dahlin.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem skal afløse stress-syg Auken

Dahlins orlov træder i kraft i dag og løber tre måneder frem. jki@kl.dk

Læs også:

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem tager orlov i tre måneder: Vil hellige sig arbejdet i Folketinget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger