hozinja/Flickr/Wikimedia Commons
hozinja/Flickr/Wikimedia Commons
19.09.2019 kl. 11.50

Alternativet vil af med rødt kød

Okse- og lammekød skal ud af Københavns skoler, børnehaver og kantiner, lyder det fra Alternativet. Forslaget får en lunken modtagelse af SF og S.
tekst Mads Brandsen

Det skal være slut med hakkebøffer, lammekoteletter og spaghetti bolognese i Københavns Kommunes institutioner og kantiner.

Det foreslår Alternativets kultur- og fritidsborgmester i København.

– Rødt kød har en massiv klimabelastning. Hvad man spiser derhjemme, står én frit for, men som kommune har vi et ansvar for at være ambitiøse i vores klimahandlinger. Derfor foreslår jeg, at vi tager det røde kød ud af måltiderne i kommunens institutioner, siger Franciska Rosenkilde til Politiken.

Alternativets idé er et ændringsforslag til en måltidsstrategi, der skal debatteres i Borgerrepræsentationen torsdag aften – og som alle partier på nær Dansk Folkeparti bakker op om. Strategien skal reducere klimapåvirkningen fra Københavns Kommunes fødevareindkøb med 25 procent inden 2025.

LÆS OGSÅ Frederikssund indfører også minimumsnormeringer

Mens SF’s leder på Københavns Rådhus, sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, ikke er helt afvisende, så længe institutionerne kan få leveret tilstrækkeligt med lyst kød, er overborgmester Frank Jensen (S) noget mere skeptisk.

Han mener, man bør tage hensyn til den enkelte borgers præferencer.

– Jeg er (..) ikke tilhænger af forbud, fordi jeg synes, at det grænser til det formynderiske at forbyde okse-og lammekød, siger han til Politiken. 

mbdr@kl.dk

LÆS OGSÅ Ikast-brande brænder for studieture
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Alternativet vil af med rødt kød Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger