Tanja Larsson. Foto: Socialdemokratiet
Tanja Larsson. Foto: Socialdemokratiet
18.09.2019 kl. 14.05

Byrådsmedlem tager over efter Sass

Tanja Larsson fra Faxe takker ja til at indtræde i Folketinget efter at Henrik Sass Larsen har valgt at udtræde.
tekst Mads Brandsen

Det bliver det 42-årige byrådsmedlem fra Faxe, Tanja Larsson (S), der overtager Henrik Sass Larsens plads i Folketinget.

Onsdag meddelte det mangeårige folketingsmedlem og tidligere erhvervsminister, at han nedlægger sit mandat for at blive direktør i brancheforeningen DVCA, der organiserer en række kapitalfonde.

Som førstesuppleant for Socialdemokratiet i Sjællands Storkreds lå det derfor lige for, at Tanja Larsson træder til - og sådan bliver det.

– Ja, jeg bliver MF'er pr. 1. oktober, skriver hun i en sms til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem tager orlov i tre måneder: Vil hellige sig arbejdet i Folketinget

Tanja Larsson blev noget overrasket over nyheden. I forbindelse med Henrik Sass Larsens sygemelding fra Folketinget var hun hele tiden spændt på, om det mon betød, at hun nu skulle vikariere for ham i Folketinget.

– Jeg havde slet ikke set det komme. Efter opkaldet fra partisekretæren ti minutter før pressemeddelelsen blev sendt ud, slukkede jeg mine telefoner og gik en tur med min hund i skoven. Jeg var helt rundt på gulvet, så det skulle lige sive ind, siger en tydeligt overvældet Tanja Larsson.

– Nu håber jeg bare, jeg kan leve op til det, vælgerne forventer. Det er jo et kæmpe ansvar, siger hun, der vil sætte sig ned bagerst og lære folketingsarbejdet at hende. 

Blandt interesseområderne er landdistrikterne, erhvervspolitik, folkeskole, dagtilbud og sundhed. 

– Jeg er en af de heldige, der aldrig keder mig – og jeg synes altid det meste er spændende, når man dykker ned i det, siger hun, der blev politisk vakt efter kommunalreformen, hvor hun oplevede, at sammenhængskraften i landdistrikterne led et knæk. 

Og faktisk er det intet mindre end historisk, at Faxekredsens socialdemokratiske kandidat nu kommer i Folketinget. Det er mere end 100 år siden, det er sket sidst.

Tanja Larsson fik ved valget i juni omkring 100 flere personlige stemmer end Henrik Sass Larsen, men da han fik en større andel af listestemmerne, endte pladsen alligevel med at tilfalde ham.

Tanja Larsson er ved at læse em master i offentlig sundhed ved Lunds Universitet og har tidligere blandt andet arbejdet som indsatsterapeut og visitator i Frederiksberg Kommune.

Siden 2017 har hun været medlem af byrådet i Faxe - og det bliver ikke sjovt at sige farvel til kollegerne.

– Jeg har tænkt mig at passe byrådsarbejdet måneden ud. Jeg elsker det virkelig, så det bliver med tårer, når jeg stopper, siger Tanja Larsson, der håber, hun kan tage evnen til at samarbejde bredt med ind på Christiansborg.

Det er endnu ikke helt sikkert, hvem der efterfølger hende i byrådet, men tidligere byrådsmedlem Inger Andersen er førstesuppleant.

mbdr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem tager over efter Sass Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger