Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.09.2019 kl. 16.00

Københavns bemandede legepladser fejrer jubilæum

I år er det 80 år siden, de første tre bemandede legepladser i hovedstaden åbnede. I dag er der 26 af dem.

Tre legepladslærerinder var pionerer, da de i 1939 bød børnene velkommen på legepladserne i Hans Tavsens Park, Østre Anlæg og Enghaveparken i København.

Opgaven var, foruden at føre tilsyn med pladserne, at arrangere boldspil, sanglege og administrere udlån af legeredskaber til børnene.

I dag er der 26 bemandede legepladser i Københavns Kommune – og de er fortsat populære. I dag er alle medarbejderne pædagogisk uddannede, og særligt i visse dele af byen spiller de en vigtig rolle.

– De bemandede legepladser er et fantastisk og populært tilbud til byens børnefamilier. Ikke mindst i byens udsatte boligområder er de med til at gøre det trygt for forældrene at sende børnene ned for at lege og skabe fællesskaber med andre børn, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Borgmestre jubler over smuldrende Ring 5-projekt
FOR ABONNENTER

I hele uge 38 fejres legepladserne. Festlighederne kulminerer lørdag den 21. september fra klokken 11 med en stor fest i Hans Tavsens Park, der ligger på Nørrebro. Her vil der være ansigtsmaling, snobrødsbagning, ponytræk og sæbebobleværksted.

Foruden de bemandede legepladser driver Københavns Kommune yderligere cirka 99 legepladser uden tilknyttet personale. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Københavns bemandede legepladser fejrer jubilæum Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger