17.09.2019 kl. 09.45

Dropper besparelser på kulturen og går i tænkeboks

Flere kulturinstitutioner kan nu håbe på, at de går fri af sparekniven, efter at politikerne i Helsingør vender på en tallerken.

Selv om kultur- og turismeudvalget i Helsingør egentlig havde vedtaget en række besparelser på kulturområdet, har økonomiudvalget mandag afgjort, at de ikke skal føres ud i livet.

I hvert fald ikke i første omgang. Besparelserne skal nu diskuteres under budgetforhandlingerne, skriver Helsingør Dagblad.

Ifølge borgmester Benedikte Kiær (K) skyldes beslutningen, at flere af besparelserne ville få så store konsekvenser, at det skal være byrådet, der i givet fald står bag beslutningen.

Der var blandt andet tale om en besparelse på 500.000 kroner på HamletScenen, som, hvis den gennemføres, vil betyde, at staten også skærer en stor del af sin støtte bort.

LÆS OGSÅ Kulturen får stor hjælpepakke i Aalborg

Udvalget havde også besluttet at spare på Helsingør Pigegarde. 

Nu vil de og de andre besparelser, som kulturudvalget vedtog tilbage i juni, indgå i et sparekatalog, der kommer på bordet i budgetforhandlingerne.

Det er til gengæld så godt som sikkert, at der generelt vil blive brug for at finde sparekniven frem i Helsingør. Det er særligt områder som ældre samt udsatte børn og voksne, der presser budgettet. mbdr@kl.dk

Emneord
Kultur, Økonomi, Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dropper besparelser på kulturen og går i tænkeboks Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger