Aarhus Rådhus Foto: Colourbox
Aarhus Rådhus Foto: Colourbox
16.09.2019 kl. 11.08

Borgerlige partier vil flytte forvaltning ud af midtbyen

Samtlige borgerlige partier i Aarhus byråd har pudset en gammel idé af igen. Sælg Jægergården og flyt forvaltningen ud af midtbyen. Social- og beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz (S) er dybt skeptisk og tvivler på effekten.
tekst Frederik Overby Vinding

Forud for de kommende budgetforhandlinger i Aarhus Byråd har de borgerlige partier støvet en gammel idé af om at flytte de ansatte på kommunens store kontorhus Jægergården bag Bruuns Galleri ud af midtbyen. Det skriver Århus Stiftstidende.

Det er magistratsafdelingen for sociale forhold og beskæftigelse, der i dag sidder i kontorene.  

Venstre foreslog det første gang i 2013, og i foråret 2019 genfremsatte Venstres rådmand Bünyamin Simsek forslaget, som han nu har fået Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og løsgænger Almaz Mengesha med på.

Argumenterne fra de borgerlige er, at det vil være med til at understøtte en positiv udvikling i det sydlige del af Aarhus. De bruger teknik og miljø som eksempel, der ligger i kontorhuset Blixens i Gellerup.

LÆS OGSÅ Stort mindretal vil have flere pædagoger – men SF tøver med at tilslutte sig

Derudover mener de, at der er penge at spare, da kontorerne nu ligger på nogle af midtbyens "dyreste adresser" og at det ville hjælpe med at aflaste trafikken i midtbyen.

Social- og beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz (S) er meget skeptisk over for ideen.

– Det er godt, at de borgerlige kan se ideen i, at et hus kan løfte en bydel. Men det vil koste hundredvis af millioner af kroner at bygge et nyt kontorhus, siger han til Århus Stiftstidende og tilføjer.

– Selvfølgelig kan vi diskutere forslaget om Jægergården, men jeg tvivler stærkt på, om det overhovedet kan være en økonomisk fordel at lave så stor en flyttekabale, siger Kristian Würtz.

LÆS OGSÅ Sofia Osmani: Det er værre end det værst tænkelige

Han tror heller ikke på argumentet om at det vil lette trafikken, da der ville flytte andre ind i kontorerne. frov@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgerlige partier vil flytte forvaltning ud af midtbyen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger