Forstanderen på det nye center Lone Svendsen. Foto: Aalborg Kommune
Forstanderen på det nye center Lone Svendsen. Foto: Aalborg Kommune
12.09.2019 kl. 10.26

Nyt tilbud skal hjælpe mennesker til at blive mere fri for kommunens hjælp

Forebyggelses- og Rehabiliteringscenteret i Ulsted er et nyt tilbud til mennesker i Aalborg Kommune, som ønsker at blive mere selvhjulpne i hverdagen.
tekst Frederik Overby Vinding

Det nye Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted er det første af sin slags, hvor mennesker kan få intensiv træning i dagligdags gøremål for bedre at kunne klare sig selv uden hjælp fra den kommunale hjemmepleje.

– Vores center i Ulsted bliver en helt ny type tilbud. Dels til mennesker, som får hjemmepleje, men hellere vil være helt fri for – eller mindre afhængige af – vores hjælp. Og dels til mennesker, som vi kan se, snart får behov for vores hjælp, hvis vi ikke gør noget. De vil få tilbudt et intensivt forløb, som skal hjælpe dem til at blive mere fri for os, forklarer rådmand Jørgen Hein (R) i en pressemeddelelse.

Centeret kommer mest til at minde om en højskole med undervisning, fysisk aktivitet og mental sundhed på skemaet. Derfor bliver brugerne også kursister på centret.

På centret vil kursisterne møde fysisk træning med motionsredskaber, men de vil også møde blandt andet yoga og masser af udendørs træning. Undervisning i sund livsstil bliver også en fast del af programmet med emner kost, motion og viden om, hvordan de selv kan forebygge fald i hverdagen.

LÆS OGSÅ Fælles kommunale mål kan give bedre rehabilitering
FOR ABONNENTER

Ophold på centeret er et gratis tilbud. Det er Kontaktcentret i Aalborg Kommune, som visiterer til døgnophold, mens Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted selv visiterer til dagophold.

Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted har til huse i det tidligere plejehjem i Ulsted. Centret er udviklet i samarbejde med hele Ulsted by, herunder centerråd, samråd, borgerforening og idrætsforening.

Det nye Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted får seks døgnpladser, hvor kursister kan bo mandag til fredag og tyve dagpladser, hvor kursisterne bor hjemme, men kommer på centret to dage om ugen.

Centret bliver også hjemsted for Aalborg Kommunes videnscenter for faldforebyggelse. Fald-teamet er kommunens egne eksperter, som underviser både kursister og ansatte i, hvordan man kan forebygge fald. frov@kl.dk 

LÆS OGSÅ Der mangler overblik over tilbud til corona-ramte
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nyt tilbud skal hjælpe mennesker til at blive mere fri for kommunens hjælp Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger