Arkivfoto
Arkivfoto
11.09.2019 kl. 10.34

Medie: Udspil til udligning kommer inden nytår

Regeringen vil præsentere et udspil til en ny udligningsordning inden nytår. Det skriver det kommunaløkonomiske medie NB-økonomi.

De har råbt og skreget, tigget og bedt om en udligningsreform ude i kommunerne. Og nu tyder noget på, at der kommer skred i tingene. I hvert fald skriver det kommunaløkonomiske netmedie NB-økonomi, at statsminister Mette Frederiksen på et møde med toppen af det kommunale bagland har lovet, at regeringen vil præsentere en udligningsreform inden nytår.

Mødet foregik ifølge NB-økonomis kilder i statsministerboligen Marienborg i slutningen af august, hvor socialdemokratiske borgmestre og gruppeformænd var samlet.

Udspillet skal efter planen danne grundlag for forhandlinger med resten af Folketingets partier, så der inden april 2020 kan lande et vedtaget forslag. På den måde kan ændringerne af udligningssystemet træde i kraft fra og med 2021.

Den tidligere regering forsøgte sig med samme projekt. Det kuldsejlede dog, da Folketingets partier ikke kunne blive enige om en reform. Angiveligt fordi arbejdet lå for tæt på først et kommunalvalg i 2017 og siden et folketingsvalg i år.

LÆS OGSÅ Erik Nielsen: Et nyt udligningssystem skal bygge på objektive kriterier

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har i forbindelse med årets økonomiforhandlinger ikke villet løfte sløret for en tidsplan. Hun har dog sagt, at hun regner med, at arbejdet med en reform af udligningssystemet kan være afsluttet i ordentlig tid inden næste kommunalvalg, som finder sted i november 2021.

Social- og indenrigsministeriet kan over for Nyhedsmagasinet Danske Kommuner hverken be- eller afkræfte, at regeringen kommer med et udligningsudspil inden nytår. jki@kl.dk

Emneord
Økonomi, Udligning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Medie: Udspil til udligning kommer inden nytår Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger