Modelfoto.
Modelfoto.
11.09.2019 kl. 13.59

Har opkrævet overbetaling i årevis: Nu får forældre 41 millioner kroner tilbage

I syv år har Gladsaxe Kommune opkrævet op til 200 kroner for meget om måneden for kommunens børnehavepladser. Efter fejlen er fundet, betaler Gladsaxe nu 41 millioner kroner tilbage til forældrene.

Hvis forældre i Gladsaxe Kommune synes, det har været lige dyrt nok at have poderne i børnehave, så er det ikke bare gætværk. Kommunen har nemlig efter en kontrolberegning opdaget, at de i syv år fra 2012 til 2018 har opkrævet for mange penge i forældrebetaling for børnehavepladser.

Det oplyser Greve Kommune i en pressemeddelelse.

De overbetalende forældre får nu penge tilbage, lover borgmester Trine Græse (S).

– Selv om vi er glade for at kunne give de berørte forældre en glædelig kontant overraskelse, så er det naturligvis beklageligt, at forældrene har betalt mere end de skulle i den berørte periode. Da forvaltningen blev opmærksom på forholdet, satte vi straks gang i en undersøgelse af konsekvenserne for tidligere år, og forvaltningen har haft kontakt til KMD, der har kunnet beregne hver enkelt tilbagebetaling fra 2012 til 2018. De penge skal selvfølgelig tilbage til forældrene, siger Trine Græse.

LÆS OGSÅ S og SF i København vil indføre minimumsnormeringer før tid

Overbetalingen omfatter i alt 6.000 borgere og er forskellige fra barn til barn og fra år til år. De forældre, der har 100 procent forældrebetaling, har betalt omkring 200 kroner for meget hver måned, mens beløbet for andre forældre vil være lavere.

I alt vil kommunen betale 41 millioner kroner tilbage. Det dækker både overbetalingen og renter. Pengene finder kommunen fra kommunekassen, så de enkelte institutioner ikke skal lide under fejlen.

For fremtiden skulle der dog være styr på opkrævningerne. Kommunen har nemlig fået revisionsfirmaet PWC til at gennemgå de nye beregninger, som er brugt fra i år. Revisorerne mener, at den nye beregningsmodel overholder alle love og regler.

Forældrene får penge tilbage i slutningen af oktober og frem til årsskiftet. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Klar med minimumsnormeringer allerede næste år
Emneord
Økonomi, Dagtilbud

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Har opkrævet overbetaling i årevis: Nu får forældre 41 millioner kroner tilbage Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger