Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.09.2019 kl. 10.00

DBU ønsker EM-fest i alle kommuner

Når EURO2020 i fodbold kommer til Parken i København næste sommer, skal hele Danmark være en del af fodboldfesten. Derfor går DBU sammen med kommuner og klubber for at sprede EM-stemning i hele landet med Hele Danmarks Fodboldfest.
tekst Tom Ekeroth

Europamesterskabet i fodbold kommer til Danmark i sommeren 2020. Nationalarenaen i København, Parken, danner rammen om tre gruppekampe og én ottendedelsfinale, hvoraf Herrelandsholdet får to hjemmekampe i gruppespillet, hvis de kvalificerer sig til slutrunden senere på året.

Selvom kampene bliver spillet i Parken, skal folkefesten dog ikke kun være forbeholdt de 38.000 tilskuere, som får billet til kampene. Derfor er DBU gået i dialog med landets 98 kommuner om forskellige former for samarbejde. Konkret har DBU udviklet fire forskellige pakker, som kan skabe EM-stemning i kommuner og klubber, der alle kan blive en del af Hele Danmarks Fodboldfest.

– EM på hjemmebane er det største arrangement på dansk jord nogensinde. Det skal alle og enhver føle på egen krop, uanset om de befinder sig i Parken eller Padborg. Vi vil fejre fodbolden og det fællesskab på tværs af samfundets skel, som fodbolden skaber, siger DBU’s konstituerede administrerende direktør Kenneth Reeh, som i samme ombæring afviser forlydenderne om, at forbundet står til at tjene penge på arrangementerne.

– Indtægterne dækker omkostningerne. DBU skal ikke tjene penge på, at alle bliver en del af fodboldfesten: Derfor skal vi også have så mange storskærmsarrangementer som muligt rundt omkring i landet, fortæller  Kenneth Reeh.

LÆS OGSÅ Evaluering: Kommunerne er blevet bedre til at tænke strategisk om idræt

Storskærmsarrangementerne bliver kun afholdt, såfremt det danske landshold kvalificerer sig til slutrunden næste sommer. Hvis den mission skal lykkes, skal Herrelandsholdet – anført af Christian Eriksen og Kasper Schmeichel – sætte en masse point på kontoen i efterårets kampe mod Gibraltar, Georgien, Schweiz og Irland.

Andre aktiviteter som EM i Straffe og Legends Tour turnerer rundt i landet, uanset om Danmark deltager eller ej, ligesom fodboldaktiviteter som FC Prostata, Fodbold for Hjertet og Ombold også bliver en del af festlighederne.

Fakta

• Kommunerne kan vælge mellem fire forskellige pakker, som indeholder alt fra fanzone og storskærm til Legends Tour og EM i Straffe-konkurrence.

• Udbuddet af pakkerne afhænger af, om Danmark kvalificerer sig. Hvis Danmark er med ved slutrunden vises kampene på storskærm, mens det kun er Legends Tour og EM i Straffe-konkurrencen, der rejser rundt i landet, hvis Herrelandsholdet ikke er med.

• Priserne spænder fra 35.000 kroner til 365.000 kroner. Den billigste pakke inkluderer Legends Tour i to dage, mens den dyreste pakke har fanzone med tilhørende storskærm, som viser Danmarks tre gruppekampe for mere end 5.000 mennesker. DBU tjener ikke på aktiviteterne, da priserne dækker omkostningerne.

• Hvis Danmark kvalificerer sig til EM, vil der udover kommunepakkerne blive igangsat en lang række aktiviteter for blandt andre klubber, erhvervsliv og fodboldglade danskere. Kampagnen vil som helhed gå under navnet #HeleDanmarksFodboldfest.

Emneord
Fritid, Idræt

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DBU ønsker EM-fest i alle kommuner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger