Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.09.2019 kl. 12.54

Nægtede at stemme for håndtryk: Nu er byrådsmedlem ekskluderet

Byrådsmedlem i Billund er nu smidt ud af sit parti. Han nægtede at stemme for, at håndtryk skulle være en del af de såkaldte grundlovsceremonier.

Byrådsmedlem Lars Hansen (V) er blevet smidt ud af sit parti. Det er resultatet af en ekstraordinær generalforsamling, hvor partiforeningen i Billund med stemmerne 83 for og 39 imod ekskluderede Lars Hansen, der sidder i byrådet i Billund Kommune. Det skriver Ritzau ifølge BT.

Lars Hansen er blevet ekskluderet, fordi han i modsætning til resten af venstre-gruppen i Billund ikke ville stemme for kommunens forslag om, hvordan de såkaldte grundlovsceremonier skal foregå.

Ceremonierne er kommunerne blevet pålagt af staten at afholde, som et led i tildelingen af statsborgerskab. To gange om året skal hver kommune afholde en ceremoni, hvor de borgere, der har fået tildelt statsborgerskab, skal møde op hos kommunen og love at overholde grundloven.

Et af de opsigtsvækkende punkter i grundlovsceremonierne er, at de nye statsborgere er forpligtet til at deltage i et håndtryk med kommunens repræsentant.

LÆS OGSÅ Sag om byrådsmedlem, der arbejder fra Tyrkiet, ender i Folketinget

Den del af ceremonien ville Lars Hansen ikke støtte, og derfor stemte han imod sit eget parti i Billund. Hans modstand betød, at Venstres bestyrelse i Billund valgte at ekskludere ham. Den beslutning skulle så godkendes af to tredjedele af deltagerne på en ekstraordinær generalforsamling. Det er den blevet nu.

Lars Hansen har mulighed for at anke eksklusionen til Venstres regionsbestyrelse. Det har han dog ifølge Jydske Vestkysten ikke umiddelbart tænkt sig at gøre.

– Nu er der ikke noget i politik, som er definitivt, men umiddelbart vil jeg ikke anke beslutningen. Vi skal skynde os at lægge sagen bag os, for vi skal også samarbejde i byrådet fremover. Der kommer snart budget og andre ting, vi skal forhandle om, siger Lars Hansen til jv.dk.

Lars Hansen fortsætter som løsgænger i byrådet i Billund. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Strammere regler for lokalpolitikeres løn under orlov på vej

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nægtede at stemme for håndtryk: Nu er byrådsmedlem ekskluderet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger