Casper Steen Pedersen skifter om kort tid rådhuset ud med Udenrigsministeriet Foto: Jørgen Skytte
Casper Steen Pedersen skifter om kort tid rådhuset ud med Udenrigsministeriet Foto: Jørgen Skytte
04.09.2019 kl. 11.00

Kommunal chef bliver særlig rådgiver

Udviklingsminister Rasmus Prehn ansætter efter en lidt længere og grundig proces Casper Steen Pedersen som særlig rådgiver i Udenrigsministeriet. Han kommer fra en stilling som kontorchef i Odense Kommune, hvor han har rådgivet Odenses borgmester.
tekst Tom Ekeroth

Udviklingsminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at han meget bevidst har givet sig god tid til at finde sin rådgiver, og at han har brugt sit netværk aktivt til at gøre sig skarpere på, hvilken profil, han skulle gå på jagt efter. En profil, der ikke bare minder om ham selv, men tværtimod supplerer ham bedst tænkeligt.
Rasmus Prehn siger i forbindelse med ansættelsen af sin særlige rådgiver:
– Jeg er super glad for, at Casper Steen Pedersen har sagt ja til at være med på holdet. Casper har masser af konkret rådgivererfaring blandt andet for Odenses borgmester og arbejdet med den meget klare velfærdsdagsorden. Han evner at udfordre mig og spille mig bedre. Det får jeg brug for, hvis jeg skal lykkes med min store ambition om at skabe større folkelig opbakning til og begejstring omkring udviklings- og solidaritetspolitikken. Jeg håber inderligt, vi formår at gribe det engagement, der allerede findes i udviklingspolitikken og kombinere det med den energi og det samfundssind, som særligt vores unge viser omkring klimaet og verdensmålene, siger ministeren.

Svært begejstret

Casper Steen Pedersen siger i forbindelse med tiltrædelsen:
– Rasmus Prehn har allerede markeret en ambitiøs og meget klar værdipolitisk retning med sit solidaritetsprojekt. Jeg føler mig privilegeret og er svært begejstret over at skulle hjælpe med at omsætte Rasmus Prehns engagement og ambitioner til gavn for klimaet og dem, der har det allersværest i verden. Og så er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at hvis nogen evner igen at gøre området folkeligt og skabe bred opbakning og engagement, så er det Rasmus.

Casper Steen Pedersen kommer fra en stilling som kontorchef på borgmesterkontoret i Odense, hvor han for anden gang har fungeret som rådgiver for Odenses borgmester. Derudover har han tidligere blandt andet arbejdet som presserådgiver i Udenrigsministeriet, som kommunikationschef i Socialforvaltningen i København og som fungerende pressechef i Skatteministeriet. Han er cand.mag. i dansk og film/medievidenskab fra Københavns Universitet. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunal chef bliver særlig rådgiver Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger