Der er meget forskel på hvordan reglerne om anvendelse af helårshuse fortolkes Foto: Colourbox
Der er meget forskel på hvordan reglerne om anvendelse af helårshuse fortolkes Foto: Colourbox
04.09.2019 kl. 10.00

1.000 helårshuse i Morsø Kommune benyttes til fritid

Officielt er det ikke tilladt, men politikere og forvaltning vil stadig give lov til at anvende helårshuse som fritidsboliger.
tekst Tom Ekeroth

Det ikke tilladt, men i realiteten er det ikke vanskeligt at få lov at anvende helårshuse som fritidshuse på Mors. Eller at købe en byggegrund og opføre et hus, som ejeren ikke har tænkt sig at have folkeregisteradresse til. Det skriver Thisted Dagblad.

Forudsætningen er, at matriklen ligger uden for den gamle købstab Nykøbing M., Vils og Øster Jølby. Og at  kommunen dispenserer fra lov om midlertidig regulering af boligforholdene, hvilket der er praksis for at gøre.

Morsø Kommunalbestyrelse godkendte for nyligt en principbeslutning om bopælspligt.

Forvaltningen havde ønsket at tydeliggøre reglerne. Der har i en periode været tvivl om håndhævelse af bopælspligt på baggrund af en sag om et grundsalg i 2014, hvor kommunalbestyrelsen vedtog, at der ikke var bopælspligt på kommunale byggegrunde udenfor Nykøbing, Vils og Øster Jølby.

LÆS OGSÅ Forstad leger med fordomme i interaktive film

Det er blevet udlagt til også at gælde andet end kommunale byggegrunde. Samtidig er det nedfældet i sager, at Morsø Kommune ikke håndhæver bopælspligten blandt andet i landsbyer i landzone. Men i de officielle registre er Morsø anført som en reguleret kommune, skriver Thisted dagblad. Allerede nu er 1.000 helårsboliger i økommunen med lidt over 20.000 borgere, sommerhuse:

– Man vil formelt skulle have en dispensation for at kunne anvende helårsbeboelse til fritidsbeboelse, men man vil som hovedregel få den uden for de tre byområder. Reglerne er lidt flydende, for man må gerne eje to huse, blot ikke i den samme kommune, siger Arne Kirk, direktør for Teknik og Miljø i Morsø Kommune til Thisted dagblad. tek@kl.dk 

Emneord
Bosætning, Bolig

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 1.000 helårshuse i Morsø Kommune benyttes til fritid Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger