Kilde
Kilde
03.09.2019 kl. 13.00

Tilskud på vej til fattige familier

Der er et midlertidigt skattefrit tilskud på vej til børnefamilier, som har haft svært ved at kunne få økonomien til at hænge sammen på grund af lave ydelser og kontanthjælpsloftet.

Det forventes, at cirka 27.900 børn vil få glæde af det tilskud til økonomisk trængte familier, som regeringen, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre aftalt tirsdag. 

Partierne har afsat en kvart milliard kroner om året til børnefamilierne, som vil få udbetalt pengene med tilbagevirkende kraft fra august. 

Det månedlige børnetilskud udgør 700 kroner pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kroner pr. barn af enlige pr. måned og 550 kroner pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen.

Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kroner månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden.

LÆS OGSÅ Kommunerne tøver med forældrepålæg
FOR ABONNENTER

Det midlertidige børnetilskud er skruet sammen på en måde, så man ikke kan få mere i ydelse, end man kunne før kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen blev indført af den tidligere Venstre-regering.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) understreger at tilskuddet er led i at bekæmpe den stigende ulighed. 

–Denne regering vil bekæmpe den stigende ulighed, og efter fire år med borgerlige regeringer, hvor børnefattigdommen er steget markant, har vi brug for at få vendt udviklingen. Uanset deres forældres situation skal alle børn i Danmark have mulighed for at være en aktiv del af fællesskabet. Derfor er det vigtigt, at vi i dag har fået et nyt midlertidig børnetilskud på plads, indtil vi finder en samlet løsning på ydelserne, siger Astrid Krag og fortsætter:

– Det hører ingen steder hjemme i et velfærdssamfund som det danske, at børn ikke kan gå til fodbold eller komme til fødselsdag, fordi mor og far ikke har råd til støvler eller til at give en gave med. Det er i hvert fald ikke sådan et land, vi mener, Danmark skal være. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med aftalen her, nu kan give de trængte familier en håndsrækning. tkn@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tilskud på vej til fattige familier Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger