Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune
03.09.2019 kl. 10.30

Odense støtter hvervekampagne til spejderbevægelsen

Spejderne er en vigtig del af Odenses foreningsliv, men der kommer færre nye spejdere til. Derfor har Folkeoplysningsudvalget afsat 200.000 kroner til et udviklingsforløb, hvor erfaringer og udfordringer kunne udveksles.
tekst Tom Ekeroth

By- og Kulturforvaltningen har blandt andet til opgave at understøtte Odenses rige foreningsliv, herunder de forskellige spejdergrupper i byen. Imidlertid havde forvaltningen gennem flere år bemærket, at flere spejdergrupper mistede medlemmer, og at de fik vanskeligere ved at rekruttere nye ledere.

Derfor ønskede forvaltningen at igangsætte et udviklingsforløb, så spejdergrupperne kunne blive styrket i den kommende tid. Forløbet er blandt andet finansieret med 200.000 kroner  fra Folkeoplysningsudvalgets udviklingspulje.

–Vi kunne se, at aktiviteterne var nedadgående, og det var bekymrende, for spejderne er en vigtig del af vores foreningsliv. De appellerer for eksempel til børn, som ikke har interesse for boldspil, ligesom de har været utroligt gode til at inkludere børn med særlige behov af den ene eller anden karakter. Derfor har vi været interesseret i at se, hvad der kunne gøres for spejderne, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

I alt har 16 grupper deltaget i udviklingsforløbet, som har været individuelt tilpasset den enkelte gruppe med fire aftener/dage, hvor grupperne selv har bestemt interval mellem møderne samt emnerne. Disse er blevet drøftet sammen med tilknyttet konsulent. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Rusmidler skal fylde meget mindre i unges fællesskab

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense støtter hvervekampagne til spejderbevægelsen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger