Foto: Vejle Kommune
Foto: Vejle Kommune
02.09.2019 kl. 11.30

Der skal gang i de store grønne armbevægelser, mener erhvervslivet

Vejle Kommune skal være ambitiøs i ny erhvervspolitik, lyder rådet fra virksomhederne i en ny analyse, der desuden viser stor tilfredshed med erhvervsforholdene i Vejle.
tekst Tom Ekeroth

 "Vejle skal være Danmarks førende erhvervskommune".

Sådan lyder den primære anbefaling fra erhvervslivet til Vejles politikere her frem mod den store erhvervskonference 19. september. I en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Epinion er 300 virksomheder blevet spurgt om, hvor tilfredse de er med at drive erhverv i Vejle Kommune.

Overordnet viser analysen, at fire  ud af fem  virksomheder er tilfredse med erhvervsforholdene i kommunen, og 66 procent vil endda anbefale andre virksomheder at etablere sig i Vejle.

Når det gælder fremtiden, ser virksomhederne gerne, at politikerne formulerer nogle store visioner i den erhvervspolitik som byrådet skal beslutte sig for i 2020.

LÆS OGSÅ KL samler klimaindsats i nyt kontor

"Der skal videreudvikles på en kultur, hvor de store visioner trives, hvor Vejle Kommune stiler efter det unikke, og hvor en åben og positiv indstilling til tingene er med til at skabe innovation og udvikling", hedder det blandt andet i analysen.

Erhvervsliv med visioner er en stor styrke

På borgmesterkontoret er analysen blevet læst med stor interesse.

–Det er meget opløftende og en stor styrke for Vejle, at vi har et erhvervsliv, der i den grad har ambitioner på kommunens vegne. Det viser, at når vi skal formulere fremtidens politiske mål, så skal vi tillade os selv at drømme stort. Det forventer erhvervslivet af os, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Vigtigheden af den grønne omstilling er i den grad også slået igennem i det vejlensiske erhvervsliv. Ikke kun på spørgsmålet om klimatilpasning, men også som et område, hvor man kan skabe nye forretningsområder og konkurrencemæssige fordele.

LÆS OGSÅ Skive får kæmpe energitilskud til verdensnyhed

Hele 85 procent af virksomhederne svarer, at den grønne omstilling vil være det område, der får størst fokus i de kommende år. Samtidig anbefaler et flertal af virksomhederne i undersøgelsen, at Vejle i højere grad tager stilling til de 17 verdensmål.

Byrådet skal efter planen vedtage den nye erhvervspolitik i slutningen af året. tek@kl.dk

Emneord
Erhverv, Klima

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Erhvervslivet til kommune: Find de store armbevægelser frem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger