Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.09.2019 kl. 09.30

Borgerne skylder kommunen 30 millioner i p-afgifter

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) er stærkt utilfreds med SKAT. Aalborg Kommune har 30 millioner kroner til gode i p-afgifter, som borgerne ikke har betalt.
tekst Tom Ekeroth

Bilisterne i Aalborg Kommune parkerer i stor udstrækning uden at betaler. Allerede 1. maj i år skyldte de kommunen 30,8 millioner kroner. Det viser en ny restanceopgørelse ifølge Nordjyske:

–Det er jo lige præcis en af de udfordringer, som der har været med EFI og Skat, og deres måde at drive inddrivelse på. De har betragtet de her p-afgifter som bagateller, og derfor har de ikke udført en indsats i forhold til at få inddrevet dem. Det er noget af det, som vi har været rigtig utilfredse med som  kommune, siger  borgmester  Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske.

Kommunen  havde 24,2 millioner kroner til gode i p-afgifter i november 2016, mens det tal som bekendt er vokset til 30,8 millioner kroner i 2019.

Ifølge Thomas Kastrup er SKATs manglende evne til at inddrive restancerne dybt utilfredsstillende, da pengene kunne gøre gavn på en række områder i kommunene, som for eksempel udbygning af institutioner, lønninger med mere.

LÆS OGSÅ Udskydelse af boligforlig sender ekstraregning til kommunerne

Aalborg Kommune vil selv forsøge at gøre mere for at få pengene hjem og  magistraten foreslår , at de to ekstra normeringer, som i  budget  2016 blev besluttet tilført opkrævningsafsnittet i Borgerservice for den fire-årige periode 2016-2019, fortsætter i perioden 2020- 2023 med det formål at kunne sikre implementeringen af SKAT ´ s nye inddrivelsessystem og for at fastholde en ekstra indsats.  tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgerne skylder kommunen 30 mio. kr. i p-afgifter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger