Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.09.2019 kl. 09.30

Borgerne skylder kommunen 30 millioner i p-afgifter

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) er stærkt utilfreds med SKAT. Aalborg Kommune har 30 millioner kroner til gode i p-afgifter, som borgerne ikke har betalt.
tekst Tom Ekeroth

Bilisterne i Aalborg Kommune parkerer i stor udstrækning uden at betaler. Allerede 1. maj i år skyldte de kommunen 30,8 millioner kroner. Det viser en ny restanceopgørelse ifølge Nordjyske:

–Det er jo lige præcis en af de udfordringer, som der har været med EFI og Skat, og deres måde at drive inddrivelse på. De har betragtet de her p-afgifter som bagateller, og derfor har de ikke udført en indsats i forhold til at få inddrevet dem. Det er noget af det, som vi har været rigtig utilfredse med som  kommune, siger  borgmester  Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske.

Kommunen  havde 24,2 millioner kroner til gode i p-afgifter i november 2016, mens det tal som bekendt er vokset til 30,8 millioner kroner i 2019.

Ifølge Thomas Kastrup er SKATs manglende evne til at inddrive restancerne dybt utilfredsstillende, da pengene kunne gøre gavn på en række områder i kommunene, som for eksempel udbygning af institutioner, lønninger med mere.

LÆS OGSÅ Efter EFI-krak: Nu har kommune bragt gælden i bund

Aalborg Kommune vil selv forsøge at gøre mere for at få pengene hjem og  magistraten foreslår , at de to ekstra normeringer, som i  budget  2016 blev besluttet tilført opkrævningsafsnittet i Borgerservice for den fire-årige periode 2016-2019, fortsætter i perioden 2020- 2023 med det formål at kunne sikre implementeringen af SKAT ´ s nye inddrivelsessystem og for at fastholde en ekstra indsats.  tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgerne skylder kommunen 30 mio. kr. i p-afgifter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger