Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) præsenterer i år et budget, der sætter velfærden i højsædet. Pressefoto
Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) præsenterer i år et budget, der sætter velfærden i højsædet. Pressefoto
31.10.2019 kl. 10.44

Frederikssund indfører også minimumsnormeringer

Alle partier i Frederikssund står bag budgetforliget for næste år, der prioriterer den nære velfærd.

Selv om 89 procent af forældrene i den seneste tilfredshedsundersøgelse svarede, at de er godt tilfredse med Frederikssunds dagtilbud, har byrådet større ambitioner.

Derfor øges normeringerne nu, så der er tre børn pr. voksen i vuggestuerne og seks børn pr. voksen i børnehaverne. Dermed slutter Frederikssund sig til Frederiksberg, Herlev og Helsingør, der i forbindelse med budgetterne for næste år også har indført minimumsnormeringer.

Løftet i normeringen sker allerede næste år – ”så hurtigt, som det er muligt at rekruttere pædagoger”, fremgår det af budgetforliget for næste år, som alle partier i Frederikssund står bag.

Også ældreområdet får et løft. Her afsættes 25,5 millioner kroner næste år, så kommunen kan honorere et stigende behov for pleje som følge af, at der bliver flere ældre.

LÆS OGSÅ Rådmand indrømmer: Jeg lækkede sparekatalog til pressen

Der er også investeringer i den grønne omstilling. Eksempelvis går kommunen allerede næste år i gang med at indkøbe el- eller hybridbiler.

På anlægsområdet bliver det kun til et par mindre projekter næste år. Byrådet er enige om at udarbejde en investeringsplan, der skal være klar om et år. Fra 2021 regner kommunen med at bruge op til 200 millioner kroner til anlæg.

Partierne bag budgettet er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, De Konservative, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederikssund indfører også minimumsnormeringer Felter med * skal udfyldes
 
Af: Den trætte
Den 01.11.2019 kl. 21:03

For lidt og for lavt

svar på: Frederikssund indfører også minimumsnormeringer

Kommunernes måde at udregne nommeringer er ikke retvisende for den institutionelle hverdag. I normeringstallet, er nemlig ikke indregnet sådan noget som ferie og kort sygdom, derudover tæller de langtidssyge eller barslende og deres afløsere som to, hvor de reelt kun er en ressource. Man finder derfor ikke 1 voksen til 5,8 børn i børnehaverne, som er Frederikssunds normeringstal for børnehavebørnene pt. I vuggestue er det tal pt. 3,3. (https://www.vive.dk/da/udgivelser/dagtilbudsomraadet-kortlaegning-af-kommunernes-personaleforbrug-og-strukturelle-vilkaar-8855/)

De her omtalte minimumsnormeringer læner sig derfor så tæt op af de eksisterende forhold, at man kun kan tænke på luftkasteller og ændrer ikke noget nævneværdigt for daginstitutionsområdet.

Børnene har brug for små institutioner med højst 12 børn pr. stue for at skabe større ro, og lad os så få de reelle tal jf ovenstående, og de må osse meget gerne tage udgangspunkt i, hvor længe børnene er i institution pr/dag i en pendlerkommune som Frederikssund jo er.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger