Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) holder alligevel fingrene fra skatteskruen. PR-foto
Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) holder alligevel fingrene fra skatteskruen. PR-foto
30.10.2019 kl. 08.00

Dragør dropper skattestigning

Hovedstadskommunen havde fået lov til at hæve skatten, men flertallet bag budgettet vælger nu at låne penge i stedet.
tekst Mads Brandsen

Fire ud af fem partier i Dragør Kommunalbestyrelse blev mandag enige om budgettet for næste år – og det bliver et budget, hvor borgere og virksomheder kan se frem til uændrede skatter, dækningsafgifter og grundskyld.

Skattestigninger var der ellers lagt op til. Tidligere i oktober gav Social- og Indenrigsministeriet grønt lys til at hæve kommuneskatten med 5,8 millioner kroner.

Men nu har partierne bag budgettet – Venstre, Socialdemokratiet, Tværpolitisk Forening og Dansk Folkeparti – fundet andre veje til at genoprette kassebeholdningen, der næste år forudsættes at være på blot 40 millioner kroner.

Flertallet vil i stedet optage et nyt 10-årigt lån på 20 millioner kroner fra ministeriets pulje til kommuner med lav likviditet.

LÆS OGSÅ Lejre overskred budgettet med 30 millioner kroner sidste år

Det er blandt andet nogle større anlægsprojekter, der har tæret på kassen, og derfor er borgmester Eik Bidstrup (V) godt tilfreds med løsningen, som vil ruste kommunen bedre til at håndtere store uforudsete udgifter.

– Der har i budgettet i år været brug for en markant styrkelse af kassebeholdningen som en konsekvens af, at vi har bygget blandt andet en ny svømmehal og renoveret Hollænderhallen. Derfor har det været essentielt for Venstre, at aftalen indebærer, at der skal ske en meget stram styring af driften, og der alene indgår driftsudvidelser på få prioriterede områder, siger borgmesteren i en pressemeddelelse. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Budget, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dragør dropper skattestigning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger