Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.10.2019 kl. 11.56

Minister: For meget fravær skal kunne koste børnechecken

Fremover skal det indberettes, hvis en elev er for meget væk fra skolen. Kommunerne kan derefter sanktionere familien økonomisk, lyder det i nye regler fra ministeriet.
tekst Mads Brandsen

Fra nytår skal alle skoleelever krydses af hver morgen – og i udskolingen skal der også tælles op i skoledagens sidste time.

Viser det sig, at en elev har mere end 15 procent ulovligt fravær, skal det meldes til kommunen, som derefter kan indføre sociale foranstaltninger i forhold til familien og inddrage børnechecken.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) står bag de nye regler, der skaber ens vilkår for alle landets skoleelever.

– Det er rigtig vigtigt, at skolerne relativt ensartet og med samme tryk får gjort kommunen opmærksom på det her, så man socialt kan tage fat, siger hun til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ Hygiejnen er førsteprioriteten under genåbningen

Det vil være op til kommunerne at tage stilling til, hvordan et for højt fravær skal håndteres.

Sygdom kategoriseres som lovligt fravær, ligesom det også fortsat vil være muligt for elever at tage på ferie uden for skoleferien, hvis skolelederen giver lov.

Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal kalder det ”trist og paradoksalt”, at skolerne pålægges yderligere bureaukrati, men foreningen er enig i, at for meget fravær er et problem. mdbr@kl.dk 

Emneord
Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minister: For meget fravær skal kunne koste børnechecken Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger