Ledelsesugen i uge 44 er en nyskabelse, og den blev skudt i gang på Ledertræf i Odense. Her med original skiltning lige uden for Odense Banegård. Foto: Sidsel Boye
Ledelsesugen i uge 44 er en nyskabelse, og den blev skudt i gang på Ledertræf i Odense. Her med original skiltning lige uden for Odense Banegård. Foto: Sidsel Boye
28.10.2019 kl. 13.22

God ledelse er som håndbold

Som en udløber af Ledelseskommissionens arbejde er uge 44 officielt erklæret for "Ledelsesuge" med en stribe konferencer og møder over hele landet. Ugen blev skudt i gang med KL’s Ledertræf i Odense.
tekst Sidsel Boye

Den næste store udfordring for offentlige leder bliver at få styr på, hvordan man bliver leder af bæredygtighed og hele bæredygtighedsdagsordenen.

Det forudser Niels Nybye Ågesen, formand for kommunaldirektørernes forening, Komdir, og kommunaldirektør i Vejle, på KL’s årlige ledertræf i Odense.

– Vi skal have kigget alle procedurer og koncepter og planer igennem, og det bliver en af de helt store punkter på dagsordenen og endnu en kompetence, som offentlige ledere skal have i bagagen. Det er en spændende dagsorden, som vi skal tage til os og udvikle i samarbejde med borgere, medarbejdere og lokalsamfund, og det er en dagsorden, hvor erhvervslivet er længere fremme end vi er, erkender kommunaldirektørernes formand.

Den bold tog direktøren for Poul Due Jensens Fond, Kim Nøhr Skibsted op, med sit oplæg til de 500 deltagende på ledertræffet.

LÆS OGSÅ Esbjerg kobler humor og digitalisering

Kim Nøhr Skibsteds pointe er, at man ikke som leder skal gå rundt og skilte med, at man støtter FN’s verdensmål, med mindre man også har et konkret eksempel på, at man har handlet på det. Og så skal man huske som leder at fortælle de gode historier.

Og han havde et frisk eksempel med fra en rejse til Tanzania, hvor fonden, som også ejer pumpevirksomheden Grundfos, har været med til at skaffe rent drikkevand til tusindvis af afrikanere i en flygtningelejr og samtidig skaffe rent vand til den nabolandsby, som i 22 år har set flygtningehjælpen køre forsyninger ind i lejren. Forsyningerne, som landsbybeboerne også selv stod og manglede.

– Og jeg er stadig lidt høj af den tur, fordi det viste sig, at det kan lade sig gøre, siger fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

KL’s ledertræf i Odense er også startskuddet på en officiel ledelsesuge, som er en udløber af Ledelseskommissionen og kan følges på www.ledelsesugen.dk.

LÆS OGSÅ Historien om en møgsag

Ugen handler blandt andet om at hente inspiration hos hinanden, og på ledertræf fortalte Kim Nøhr Skibsted, hvordan han har suget inspiration fra forskellige andre ledere og fra sin tid som leder hos Lars Larsen i Jysk.

– Jeg har læst det, I skriver i programmet om ledelse, og det er ikke alle ord, jeg forstår, men i Jysk havde vi et håndboldsprog i ledelsen. Som leder fik man tildelt en rolle, og den rolle skulle man passe, og hvis ikke man gjorde det, røg man ud. Og hvis man blandede sig i andre lederes område, røg man også ud. Det er lige som på håndboldbanen.

Kim Nøhr Skibsted hører til dem, der praler af den offentlige sektor, når han er ude i verden, og han mener selv, at det er vigtigt at have en arbejdsplads, som medarbejdernes kan være stolte af.

– Dem, der søger job på Grundfos i Bjerringbro gør det, fordi virksomheden har en historie, som man kan spejle sig i, og som man gerne vil være en del af, og som man kan fortælle familie og venner om. Ingen gider arbejde for dumme svin, siger han. sib@kl.dk

LÆS OGSÅ Vis tillid...
FOR ABONNENTER
Emneord
Ledelse, KL

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: God ledelse er som håndbold Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger