Sådan forestlller man sig at det nye erhvervsområde kommer til at se ud Foto: Hvidovre Kommune
Sådan forestlller man sig at det nye erhvervsområde kommer til at se ud Foto: Hvidovre Kommune
24.10.2019 kl. 13.30

Kommunalt kæmpeprojekt klar til miljøundersøgelse

Hvidovre Kommune gør nu klar til at igangsætte en VVM-undersøgelse, som skal kortlægge, hvordan etableringen af erhvervsområdet Holmene vil påvirke naturen og miljøet.
tekst Tom Ekeroth

Holmene er Hvidovre Kommunes vision om at skabe et af Nordeuropas største, grønneste og mest innovative erhvervsområder. De seneste tre-fire år har kommunen arbejdet intensivt med visionen om Holmene, og der er blandt andet lavet indledende undersøgelser, som viser, hvordan Holmene vil påvirke naturen i området.

Nu er projektet kommet så langt, at Hvidovre Kommune gør klar til en egentlig VVM-undersøgelse. Det er den lovpligtig undersøgelse, der skal foretages, inden større projekter som Holmene må sættes i gang.
Her skal det grundigt undersøges, hvordan etableringen af Holmene vil påvirke naturen, dyrelivet og miljøet, og undersøgelserne vil omfatte for eksempel jordbund, strømningsforhold i havet, trafik- og støjbelastning.

– Med vores egne indledende undersøgelser og sonderinger om Holmene har vi fået en ret god indikation af projektets påvirkning af natur og miljø, og med VVM-undersøgelsen kommer vi et skridt videre. Vi har allerede fået undersøgt nogle af de ting, som en VVM-undersøgelse også dykker ned i, og vi ser nu frem til en fuldstændig kortlægning af projektets påvirkning af omgivelserne, siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg (S).

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) mødtes første på ugen med borgmester Helle Adelborg på Avedøre Holme for at drøfte udviklingen af Holmene, som skal etableres i forlængelse af det eksisterende erhvervsområde. De to ministre blev præsenteret for visionen om Holmene og en status på projektet.

LÆS OGSÅ Ni fantastiske øer med plads til fritid, fugle og firmaer

Hvidovres borgmester Helle Adelborg er glad for, at den nye regering synes, at Holmene er et spændende projekt.

– Vi er glade for, at Holmene er blevet taget så godt imod, siden vi lancerede vores vision for cirka ni måneder siden. Det gælder både fra erhvervslivets side og fra landspolitisk side. Derfor er jeg glad for, at Simon Kollerup og Morten Bødskov med besøget på Avedøre Holme viser interesse for visionen for Holmene og fremdriften i projektet, siger Helle Adelborg.

VVM-undersøgelsen af Holmene skal i udbud, og Hvidovre Kommune håber, at udbudsmaterialet kan offentliggøres omkring årsskiftet. Kommunen forventer, at VVM-undersøgelsen går i gang i begyndelsen af 2020, og at den vil tage mindst et år. tek@kl.dk

Emneord
Anlæg, Erhverv

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunalt kæmpeprojekt klar til miljøundersøgelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger