Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
24.10.2019 kl. 09.08

Københavns Kommune vil ikke give økonomisk bidrag til nyt nationalstadion

Tirsdag kom det frem, at DBU ønsker et nyt nationalstadion, der kan rumme 50.000 tilskuere i 2025. Københavns borgmester afviser, men Brøndbys borgmester ser en mulighed.
tekst Frederik Overby Vinding

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har blankt afvist, at Københavns Kommune vil give en økonomisk indsprøjtning til DBUs ønske om et nyt nationalstadion, der skal rumme 50.000 tilskuere og stå færdigt i 2025.

Det forklarer han til DR.

– Vi kan som kommune ikke gå ind og medfinansiere byggerier for kommercielle virksomheder. Men jeg vil gerne drøfte med DBU og ejerne af Parken, hvad vi sammen kan gøre for at sikre, at kulturen og infrastrukturen omkring landskampe i København er god og bæredygtig, siger Frank Jensen.

Frank Jensen ser hellere, at man ombygger Parken, der i dag har en kapacitet på 38.000 tilskuere.

LÆS OGSÅ Kommuner får forlænget dispensation til at hjælpe foreningsliv

Ude vestpå har piben dog en anden lyd. Brøndbys borgmester Kent Magelund (S) ser klart en mulighed i et nationalstadion. Men over for Politiken udtrykker han, at forudsætningen er opbakning fra Brøndby IF, der skal lægge stadion til, hvis nationalstadionet skal have hjemme på vestegnen.

– Brøndby vil gerne være en sportskommune. Vi er i øjeblikket i dialog med DBU omkring deres planer for et nyt domicil. Jeg ser nogle knaster i forhold til at få et nationalstadion grundet plads og ikke mindst infrastruktur til og fra stadion. Men det kan der findes løsninger på, hvis vi får den rette økonomiske opbakning, siger Kent Magelund til Politiken. frov@kl.dk

Emneord
Økonomi, Idræt

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Københavns Kommune vil ikke give økonomisk bidrag til nyt nationalstadion Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger