Foto: Rasmus Hjortshøj
Foto: Rasmus Hjortshøj
23.10.2019 kl. 09.38

Roskilde i opløb til stor byggepris

Fokus på FNs verdensmål og bydelen Musicon har sikret Roskilde Kommune en nominering til prisen om årets bygherre.
tekst Frederik Overby Vinding

Sammen med NREP og AG-gruppen samt Himmerland Boligforening er Roskilde Kommune i opløbet til den årlige Bygherrepris, der bliver uddelt af Boligfonden Kuben sammen med Bygherreforeningen. Fælles for alle er, at de nominerede byggerier har et stærkt fokus på bæredygtighed.

Henrik Mielke, CEO i Enemærke & Petersen, er bestyrelsesmedlem i Boligfonden Kuben og medlem af bedømmelseskomiteen. Han er meget begejstret for de tre nominerede organisationer og deres projekter.

– Jeg synes, at vi har tre stærke kandidater med meget forskellige udgangspunkter. Vi har den offentlige bygherre i form af Roskilde Kommune, der med høje ambitioner og nytænkning faciliterer og leder byens udvikling i en mere bæredygtig retning, siger han om Roskilde Kommune.

Begrundelsen for Roskildes nominering er kommunens "kontinuerlig stærke bygherreindsats med blandt andet fokus på FNs verdensmål og for udvikling af bydelen Musicon."

LÆS OGSÅ Kræftfremkaldende stof slipper gennem nåleøje

Bydelen Musicon består af et byrum og sociale væresteder bygget af genbrugsmaterialer samt en skaterpark, der også fungerer som opsamlingssted for regnvand. Derudover rummer bydelen også privatbyggeri, byens rockmuseum og Roskilde Festivalens Højskole.

Desuden fremhæves Roskilde Kommune også for at være en af de kommuner, som er kommet længst med at bruge FNs 17 verdensmål som omdrejningspunkt for deres arbejde.

Formand for bedømmelseskomiteen Palle Adamsen, adm. direktør i Lejerbo, har haft svært ved at vælge.

– Vi har skulle vælge mellem de største og dygtigste bygherrer. Det vidner om en stor interesse for at vinde bygherrernes særlige pris. Men nok så vigtigt, så vidner det om mange dygtige og visionære bygherrer i Danmark. Med de tre finalister er vi oppe i den absolutte topklasse, så det bliver meget svært at finde den endelige vinder, siger han.

LÆS OGSÅ Farligt byggeaffald slipper uden om kontrol
FOR ABONNENTER

Vinderen af Bygherreprisen 2019 offentliggøres den 7. november på Building Award 2019, der afholdes på The Plant i København. frov@kl.dk

Fakta

Bygherreprisen er blevet uddelt siden 1999.

I år uddeles den på Building Awards, der er blevet byggeriets store prisfest.

Prisen blev senest uddelt i 2018, hvor Realdania By & Byg vandt for opførelsen af BLOX.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Roskilde i opløb til stor byggepris Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger