Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.10.2019 kl. 10.11

Dødsfald får kommuner til at stramme op

Et dødsfald i maj har fået fem ud af ni kommuner på Fyn til at gennemgå deres medicininstrukser.

TV 2/Fyns afdækning af et dødsfald på et botilbud i Odense har skabt dønninger i flere andre fynske kommuner. I fem af de øvrige ni kommuner på Fyn har sagen betydet, at den enkelte kommunes retningslinjer og medicininstrukser er blevet gennemgået på ny.

Det skriver TV 2/Fyn

TV 2/Fyn har talt med Svendborg, Nyborg, Assens, Nordfyn og Middelfart Kommune. Efter sagen er kommet frem, har alle fem kommuner gennemgået deres instrukser igen. I Assens og Nordfyn har det betydet, at man nu tilføjer nye oplysninger til sine medicininstrukser.

– Vi arbejder på at lave en tilføjelse til vores medicininstruks på de her særlige præparater. Man skal være opmærksom på bivirkninger, og medarbejderne skal have en henvisning til, hvor de kan læse om produkterne henne, siger Judith Poulsen, chef for sundhed og rehabilitering i Nordfyns Kommune til TV 2/Fyn.

LÆS OGSÅ Stort coronaudbrud på plejehjem: Nu skal alle testes

I maj fandt en mor sin datter død på et botilbud i Odense. Kvinden fik en type stærk medicin, der indeholder stoffet clozapin.

TV 2/Fyn afdækkede i august, at det viste sig, at personalet på botilbuddet i mere end et halvt år arbejdede efter medicininstrukser, som var forældede.

Symptomer, som kvinden havde op til dødsfaldet, var ikke nævnt i instrukserne på botilbuddet. frov@kl.dk 

Emneord
Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dødsfald får Kommuner til at stramme op Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger